YEREL HABERLER - 04 Ocak 2012 Çarşamba 17:41

ATATÜRK’E KOŞALIM KROS MÜSABAKALARI BAŞLADI

A
A
A
ATATÜRK’E KOŞALIM KROS MÜSABAKALARI BAŞLADI

Atatürk’ün Aydın’a gelişinin 80. yıldönümü nedeniyle Atletizm Federasyonu Aydın İl Temsilciliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen ‘Atatürk’e Koşalım’ kros mücadelelerinin Nazilli grubu belirlendi.
Nazilli ve çevresindeki 6 ilçeden 101 Erkek 83 Kız öğrencinin katılımıyla 8 kategoride düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler 7 Ocak 2012 günü Aydın’da yapılacak elemelere katılmaya hak kazandı.
Atatürk’ün Aydın’a gelişinin yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek kros müsabakasına katılacakların ve Atletizm Federasyonu Kros Ligin’de Aydın ilini temsil edecek sporcuların seçimi yapılmaya başlandı. Nazilli, Kuşadası ve Aydın Merkez’de yapılacak olan yarışlarla Aydın’da yapılacak olan son seçmeye hazırlanmaya başlayan müsabakaların ilki Nazilli’de gerçekleştirildi. 184 öğrencinin katılımıyla 8 kategoride yarışan öğrencilerden ilk 3’e giren 24 öğrenci Aydın’a katılmaya hak kazandı.
“ATLETİZM, SPORUN TEMELİDİR”
Geçen yıl ilki düzenlenen ‘Atatürk’e Koşalım’ kros müsabakalarının devam ettiğini ve 7 Ocak Cumartesi günü final yarışması yapılacağını ifade eden Türkiye Atletizm Federasyonu Aydın İl Temsilcisi Dr. Ali Güreş; “Dereceye giren çocuklarımızla Atatürk’ün Aydın’a gelişi nedeniyle ‘Atatürk İçin Koşalım’ yarışması düzenleyeceğiz. Ayrıca burada dereceye giren çocuklarımız Türkiye grup müsabakalarına da katılmaya hak kazanacak. Atatürk’ün Aydın’a gelişinin yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde sembolize olarak yapılan bir etkinlik. Gençlerin katılımı sayı itibariyle az olmasına rağmen mevcut şartlarda baktığımız güzel bir katılım oluyor. Atletizm ilçe temsilcimiz aracılığıyla düzenlenen etkinliklerle çalışmalarımız sürüyor. Nazilli’den Türkiye derecesi yapan gençlerimiz var Aydın’ın zaten derece yapanlarının yüzde 50’si Nazilli’dendir. Atletizm sporun temeli ve Olimpiyatlarda ülkelerin başarı puanı atletizmle sınırlandırılmaktadır. Biz İl ve ilçe genelinde Atletizm faaliyetlerinin etkin hale getirilmesini istiyoruz. Futbol çok ilgi görmesine rağmen 1 madalya verilir ama atletizm olimpiyatlarda 124 madalya ile ödüllendiriliyor. Biz Türkiye genelinde faal bir iliz. Okullardaki organizasyon eksikliğinden dolayı biraz sıkıntı çekiyoruz ama başarı oranımız gene de çok yüksek. Okullara elimizden gelen malzeme ve bilgi desteği sunuyoruz ama maalesef öğretmen arkadaşlarımız biraz duyarsız kalıyor” dedi.
“AYDIN’I TEMSİL ETMEYE HAZIRIZ”
Atletizm İl Temsilciliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Aydın İl Müdürlüğü tarafından ‘Atatürk’e Koşalım’ Atletizm müsabakaları düzenlendiğini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker ise; “Sümer Kampus içinde yer alan parkurumuzda Nazilli başta olmak üzere çevre ilçelerimiz olan Sultanhisar, Yenipazar, Bozdoğan, Kuyucak, Karacasu ve Buharkent’teki okullarda eğitim gören yaklaşık 150 öğrencimizin katılımıyla yarışmalar düzenlendi. Küçükler, Yıldızlar, Gençler, Büyükler olmak üzere 4 ana kategori kız-erkek ayrımı ile toplam 8 kategoride yarışma yapıldı. 2000-2001-2002 doğumlu Küçük Bayanlar bin 200 metre, 2000-2001-2002 doğumlu Küçük Erkekler bin 500 metre, 1998-1999 doğumlu Yıldız Bayanlar 2 bin metre, 1998-1999 doğumlu Yıldız Erkekler 3 bin metre, 1994-1995-1996-1997 doğumlu Genç Bayanlar 3 bin metre, 1994-1995-1996-1997 doğumlu Genç Erkekler 5 bin metre, 1993 ve üstü doğumlu Büyük Bayanlar 3 bin metre, 1993 ve üstü Büyük Erkekler ise 5 bin metre koşarak sporcularımız dereceye girmeye çalıştılar. Dereceye giren sporcularımız 7 Ocak’ta Aydın’da yapılacak olan yarışmaya katılacaklar. Geçen yıla oranla katılım fazla ve elde edilen dereceler güzel. Geçen yıl Nazilli olarak İl’de ve Türkiye grup müsabakalarında güzel dereceler elde etmiştik, bu yıl derecelerimizin artacağına inanıyorum. Geçtiğimiz yıl Büyükler kategorisinde katılımımız yoktu fakat bu yıl BESYO öğrencilerimizin katılımı ile Büyük Bayan ve Erkekler kategorisinde katılım oldu. Öğretmen, Antrenör ve hakem arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Nazilli olarak Aydın’daki müsabakaları kazanarak Türkiye yarışmalarında Aydın’ı temsil etmek istiyoruz” dedi.
Düzenlenen müsabakalar sonucunda Küçük Bayanlar kategorisinde ilk 6 derece, Yıldız Bayanlar Kategorisinde ilk 5 derece ve Yıldız Erkekler kategorisinde ilk 3 dereceyi alan Nahit Menteşe İlköğretim Okulu dikkatleri çekti.
Küçük Bayanlar bin 200 metrede 1. Rabia Türkmen, 2. Gizem Alabaz, 3. Ebru Tunç (Nahit Menteşe İÖO)
Küçük Erkekler bin 500 metrede 1. Yasin İlter (Habzabali İÖO), 2. Ferhat Kişmir (Orhan Gazi İÖO), 3. Onur Karlıoğlu (Esenköy İÖO)
Yıldız Bayanlar 2 bin metrede 1. Rukiye Demirkol, 2. Nurcan Yaşar, 3. Yasemin Şen (Nahit Menteşe İÖO)
Yıldız Erkekler 3 bin metrede 1. Muhammet Dayanç, 2.Özcan Özkan, 3. Yakup Teyfur (Nahit Menteşe İÖO)
Genç Bayanlar 3 bin metrede 1. Tuğba Yağımlı (Kuşadası Atletizm), 2. Nurcan Şahin (Nahit Menteşe Kız Meslek Lisesi), 3. Merve Dayanç (Nazilli Anadolu Lisesi)
Genç Erkekler 5 bin metrede 1. Fırat Mavi ( Nazilli Anadolu Lisesi), 2. Mehmet Karabaş (50. Yıl Ticaret Lisesi), 3. Yalçın Alçin (Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi)
Büyük Bayanlar 3 bin metrede 1. Özgen Başgüner, 2. Seda Avara, 3. Gizem Tekin (ADÜ BESYO)
Büyük Erkekler 5 bin metrede 1. Ali Özer, 2. Bekir Özdemir, 3. Mahsur Kaymaz (ADÜ BESYO)
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Bocce sporunun ihtiyar delikanlıları Alanya’da yarıştı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılında 6’ncısı gerçekleştirilen Yaşlı Resmi Huzurevleri Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi’nde ilk dörde kalan takımlar Antalya’nın Alanya ilçesinde hem tatil yaptı hem de yarıştı. 29 Ekim- 3 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya’nın Side ilçesinde huzurevlerinde kalan yaşlılara yönelik Gençler Huzur Bocce Ligi düzenlendi. Şampiyonada son dörde kalan Aksaray Kadir Üçyıldız Huzurevi takımı birinci olurken, Osmaniye Özden Huzurevi ikinci, Erzincan 100.Yıl Atatürk Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (HYBRM) üçüncü, Samsun Bafra 75. Yıl Huzurevi ise dördüncü oldu. İlk dörde giren takımlara ödül olarak Alanya’da 5 günlük tatil hakkı tanındı. Takımlar Alanya Huzurevi’nde bir araya gelerek Alanya Huzur Evi Bocce ekibiyle karşılaştı. Turnuvanın finalinde Alanya Huzurevi takımı, Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi’ni 12-11 yenerek şampiyon oldu. Ayrıca takımlar yarışmanın ardından ilçede tekne turu ve mağara gezisi yaparak turistik yerleri ziyaret edecek. “Bu spordaki amaç aktif yaşlanmak” Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Bocce sporunun daha rahat yapıldığından dolayı bakanlık tarafından seçildiğini ifade ederek, “Bu spordaki amaç aktif yaşlanmak. Bakanlık tarafından huzurevindeki yaşlılarımız, çocukları ve yakınları tarafından bırakıldıkları havasından kurtulmaları, aktif, sağlıklı yaşlanmaları için onlara uygun aktif spor dalları hakkında araştırma yapıldı Bedensel engelli birinin dahi rahatlıkla oynayabileceği için bocce sporu üzerinde duruldu. Antalya’da olan yarışmaların bölge birincileri finali için buraya geldi” dedi. “81 ildeki sporcuları birleştirerek bütün yaşlıları topladılar” Yarışmaya katılan 76 yaşındaki Şahin Dursun, “Samsun’dan geldim, 8 senedir takım kaptanlığını yürütüyorum. 81 ildeki sporcuları birleştirerek bütün yaşlıları topladılar. Birbirimizi tanımaya başladık. 2017’de Samsun’a Türkiye şampiyonluğunu getirdik. Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden daha fazla ilgi alaka gördük. Hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. “2017’den beri bocce oynuyorum” Bocce sporunu 7 yıldır yaptığını ifade den Mehmet Böle isimli sporcu ise, “Aksaray olarak Bocce şampiyonası finalinde Türkiye şampiyonu olduk. 2017’den beri oynuyorum, kaptanlığını da yapıyorum. Bugünde kadar devam etti. Bir dahaki senelerde de inşallah bunları görürüz” dedi.