YEREL HABERLER - 09 Ocak 2012 Pazartesi 12:26

ETÜ’DEN STK’LARA TANITIM ZİYARETİ

A
A
A
ETÜ’DEN STK’LARA TANITIM ZİYARETİ

Erzurum’da kurulacak olan yeni üniversite için çalışmalarını sürdüren Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek yeni üniversite ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Erzurum Kalkınma Vakfını ziyaret eden Yaylalı daha önce Türkiye’de bulunmayan Spor Bilimleri fakültesinin Erzurum Teknik Üniversitesi’nde kurulacağını belirtti.
Erzurum’da kurulacak olan Erzurum Teknik Üniversitesi İçin çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulunu ziyaret ederek kurulacak üniversite hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı sivil toplum kuruluşlarını tek tek gezerek üniversite hakkında bilgilendirmeler yapılacağını belirterek “Erzurum Üniversitesine sahip çıkmalı” diye konuştu.
Prof. Dr. Muammer Yaylalı, 2011 kış oyunlarının oynandığı Erzurum’da Türkiye’de ilk defa bir spor bilimleri fakültesinin kurulacağını dile getirdi. Yaylalı “Erzurum ve bölgesini esas almak kaydı ile olimpik kış sporları eğitimi bölümü açılmıştır bütün üniversitelerde beden eğitimi spor yüksek okulları var ancak ilk defa bir üniversitede spor bilimleri fakültesi olacak.” Dedi
Eğitime 2012-2013 eğitim yılında başlanacağını dile getiren Yaylalı kampüs alanı olarak belirlenen alan için yapılan tartışmalara da değinerek “ 4 bin dönüme yakın bir alanımız var. Kendi alanımız içerisinde eğitime faaliyetlerine başlayacağız. Bunun için arkadaşlarımız o amaçla çelik konstrüksiyon yapılarla hiçbir yere gitmeden çok amaçlı kullanım alanları oluşturup istediğimiz zaman istediğimiz yere götürebiliriz” diye konuştu.
ETÜ’ye ait Kampüs alanı ile ilgili alanın 1992 yılında tarihinde Atatürk Üniversitesine tahsis edildiğini söyleyen Yaylalı. bölgenin tarım arazisi değil imara açılan bir imar alanı olduğunu dile getirdi.
ER-VAK Başkanı Erdal Güzel ise yeni üniversitenin Erzurum’un gelişmesinde çok büyük katkılar sağlayacağını dile getirerek ER-VAK yönetim kurulu olarak yeni üniversitenin açılmasından son derece mutluluk duyduklarını ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 15 metrelik uçurumdan uçtular, hayatlarını ağaç kurtardı Antalya’da yaklaşık 15 metrelik yükseklikten uçarak bir ağacın üzerine düşen otomobildeki karı koca emekli öğretmen, itfaiye ekiplerinin film gibi operasyonuyla kurtarıldı. Kaza, saat 19.30 sıralarında Kepez ilçesi Antalya Bulvarı üzerindeki seyir terası olarak bilinen noktada yaşandı. Alınan bilgiye göre, Hasan T. (68) idaresindeki 60 HF 563 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce demir bariyerlere çarptı ardından yaklaşık 15 metre yükseklikteki uçurumdan bir ağacın üzerine oradan da toprak zemine düştü. Kazayı gören vatandaşlar, araçta bulunan sürücü ile eşi Gülseren T.’yi (68) araçtan çıkardılar. Durumun 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin ardından olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Hastanede tedavi altına alındılar Belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, kaşık sedyeye alıp halat yardımıyla yukarı çıkardı. Çifi, ambulansla kaldırıldıkları Antalya Şehir Hastanesinde tedavi altına alındı. Çiftin bilinçlerinin yerinde olduğu öğrenildi. Hurdaya dönen araç ise vinç yardımıyla bulunduğu noktadan alındı. "Ağaç olmasaydı muhtemelen ölürlerdi" Kazanın görgü tanıklarından Burak Ürün, "Araba fren sıkarken aşağıya uçtuğunu gördüm. O anda yardıma gidip yaralıları çıkarmaya çalıştım. O ağaç olmasaydı araba aşağı yuvarlanacaktı. Ağaç sayesinde kurtuldular" dedi. Yaralı çifti araçtan çıkarmaya yardım eden bir vatandaş da, "Teyzeyle amcayı çıkardık sonrasında ambulans ekibi ile itfaiye ekibi geldi. Sedye ile buradan çıkarmak 2,5 saat sürdü. 5 metre ileriden uçmuş olsalardı muhtemelen ölürlerdi. Çünkü onları kurtaran ağaç oldu" diye konuştu.