YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 15:05

BİLECİK ÜNİVERSİTESİ`NDE KÜLTÜR SOHBETLERİ

A
A
A
BİLECİK ÜNİVERSİTESİ`NDE KÜLTÜR SOHBETLERİ

Bilecik Üniversitesi, ülkenin önemli entelektüellerini Bilecik halkıyla buluşturmaya devam ediyor.
Bilecik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan tarafından başlatılan "Tarih ve Kültür Sohbetleri"nin bu haftaki konuğu Prof. Dr. Mehmet Altan oldu. Gazeteci ve akademisyen olan Altan, ülkenin temel meselelerini değerlendirdi. Altan, siyasi iradeyi kıskaca alan siyasi partiler kanununun değişmesi gerektiğini söyledi. Osmanlı’nın yıkılması ile birlikte, sarayın bürokrasinin eline geçtiğini anlatan Altan, bu saraya girmenin bir başka yolunun da siyaset olduğunu ifade ederek, "Ancak, neyi ne kadar ve nasıl isteyeceğimizi de 12 Eylül anayasası belirlemiş" dedi.
Dünyanın değiştiğini ve Türkiye’nin bu değişime ayak uyduramadığını ifade eden Altan, dünyada en para eden şeyin beynin ürettiği bilgi olduğunu belirterek, Bill Gates ve Steve Jobs’u buna örnek gösterdi. Altan, "Yabancı akademisyenler bize uzay evinden bahsederken biz ise duble yolları konuşuyoruz. Aramızdaki fark bu" dedi.
Türkiye’de askeri vesayetin değişmediğini, aksine mevzi kazandığını belirten Altan, bu yapının değişmesi gerektiğini, ancak Kemalizme karşı bir rövanş anlayışında olmanın da yanlış olduğunu, rövanşın rövanş getirerek kanlı neticeler doğurabileceğini söyledi. Altan, "Toplumun normalleşmesi ve daha da demokratikleşmesi gerekir. Cami-kışla rövanşından çıkıp, insan hayatının standartlarının daha da artması noktasında buluşmak gerekir. Fert ve toplum endeksli olunmalı. Bizi kimin yönettiği değil, nasıl yönettiği önemli. Türkiye’de, hayata insan üzerinden bakılmadığı müddetçe değişim olması mümkün değil" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları karşı karşıya geldi. İki grup arasında zaman zaman kavgalar da yaşanırken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bölgeye geldi. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi meclis üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen İbrahim Efe’ye İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. Bu sırada Fatma Kaplan Hürriyet’in yanında bulunan bir kişi de yere düştü. Yaşananlarla ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "İzmit Belediyesi’nin değil şehir hastanesi sorumluluğunda olan alana, şehir hastanesi yönetiminin daveti ile vatandaşların ulaşım kolaylığını sağlayacak kapı düzenlemesini yapmak üzere gitmiş olan çalışma arkadaşlarımız, İzmit Belediyesi ekiplerinin engellemesi ile karşılaşmış ve çıkan arbedede çalışma arkadaşlarımız darp edilmiştir. Takdir halkımızındır" denildi.