ASAYİŞ - 29 Aralık 2011 Perşembe 10:41

GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA

A
A
A
GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sakarya’da yaptıkları operasyonla 50 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekibi, aldıkları bir ihbarı değerlendirerek Sakarya’da kaçak sigara satışının yapıldığını tespit etti. Operasyon düzenleyen ekipler 50 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Düzce ekipleri operasyonun ardından, olayla ilgisi olduğu tespit edilen şahısları ve gümrük kaçağı sigaraları Sakarya KOM Şube Müdürlüğüne teslim etti.
Kaçak sigara ve tütün mamulleri ile ilgili geçen aylarda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, şöyle demişti: "Tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı, kamu düzenini etkilediği gibi devletin vergi gelirlerinde de ciddi anlamda kayba sebep olmaktadır. Ayrıca, tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı toplum sağlığını tehdit etmekte ve sektörde rekabet eşitsizliğine sebep olmaktadır, terör örgütü ve organize suç örgütlerine de finansman sağlamaktadır. Tüm boyutlarıyla ele alındığında, tütün ve tütün
mamulleri kaçakçılığının önlenmesinde başarılı olunması, tek bir kurumun üstesinden gelebileceği bir sorun olmayıp tüm mücadeleci kurum ve kuruluşların eşgüdüm halinde çalışmasını gerektirmektedir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir