GENEL - 16 Aralık 2011 Cuma 13:25

EXPO 2020 YÜRÜTME KURULU BAŞKANI MAHMUT ÖZGENER:

A
A
A
EXPO 2020 YÜRÜTME KURULU BAŞKANI MAHMUT ÖZGENER:

Expo’nun başına seçildikten sonra ilk ziyaretini İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’a gerçekleştiren Expo 2020 Yürütme Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, görev yaptığı tüm kurumlarda takım oyununa önem verdiğini, Expo sürecini de aynı bilinçle yürüteceklerini söyledi.
Expo 2020 Yönlendirme Kurulu tarafından Expo 2020 Yürütme Kurulu Başkanlığına seçilen Mahmut Özgener, görevi alır almaz İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti.
İzmir Valisi Kıraç ile görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mahmut Özgener, tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ettiğini, çok keyifle, koşturarak yapacağı bir görev aldığını söyledi.
Expo sürecini takım oyunu bilinciyle yöneteceklerini ifade eden Özgener, "Bu sadece İzmir’in değil ülkemizin projesi. Son yıllarda değişik ortamlarda en büyük organizasyonlara ülkemiz imza attı. İleriye dönük projeleri de çok güzel başardı" dedi.
İzmir’in aday olduğu Expo’nun bir ülke için çok önemli bir organizasyon olduğunu belirten Özgener, sözlerine şöyle devam etti: "İzmir’in adaylığının seçilmesinden dolayı hükümetimize, Başbakana teşekkür ediyorum. Hükümetimiz ve başbakanımız başta olmak üzere milletvekillerimiz ve bakanlığın desteği bizleri mutlu ediyor, güç veriyor. Bir önceki adaylık sürecinde kaybettiğimize ne kadar çok üzüldüysek, bu adaylık için iyi deneyim kazandırdığına inanıyorum. 2015’te niye başarılı olamadığımızın detaylarını
doğru şekilde yapmamız lazım. Görev yaptığım tüm makamlarda olduğu gibi hedeflediğimiz yere takım oyununun başarı getireceğine inanan biri olarak Expo sürecini aynı şekilde yöneteceğiz."
Bugünden başlayarak süratli bir şekilde değişik kesimlerin Expo sürecindeki kurumları ziyaret ederek onların görüşlerini alacağını anlatan Özgener, şunları söyledi: "Hedeflediğimiz takım oyununa bugün başlıyorum. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Expo’yu İzmir’e getirmek için İzmir’in geleceği için önemini biliyoruz. Rakiplerin de gücünü biliyoruz. Bu süreci iyi yönetimle başarılı olacağımıza inanıyoruz."
Mahmut Özgener’i İzmir’in Expo 2015 sürecini yakından izleyen birisi olarak niteleyen İzmir Valisi Kıraç da kendisini tebrik ettiğini söyledi.
İzmir’de geçmişten beri sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarından Mahmut Özgener’i tanıdığını belirten Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisi başarılı bir işadamı. Türkiye Futbol Federasyonu başında uluslararası deneyimi bulunuyor. Expo Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı da başarıyla yapacağına inanıyorum. Her konuda desteğimiz valilik, hükümetimiz olarak bundan sonraki süreçte devam edecek. İzmir milletvekili olan iki bakanımız kendi şehrimizden. Expo sürecini iyi takip etmemiz lazım."
İzmir’in Expo 2020 adaylığını Türkiye’nin takımı olarak gördüklerini ifade eden Kıraç, sözlerini şöyle tamamladı: "Avrupa, dünya kupaları gibi Expo’daki takımı İzmir’den. Takımın bütün elemanları taraftar oyuncu ve yöneticileri ülkesiyle bir bütün halinde yürütmesi gerekiyor. Bunda da çok iyi adım atacağımızı gösterdik. Deneyim, birikimlerimizi yansıtarak başarılı bir sonuç alacağımıza inanıyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir