YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 14:40

BAYBURT VALİSİ HASAN İPEK 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
BAYBURT VALİSİ  HASAN İPEK 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Bayburt Valisi Hasan İpek, 2011 yılını değerlendirdi. 2011 yılının Bayburt açısından verimli bir yıl olarak geçtiğini dile getiren Vali İpek, yayınladığı mesajla Bayburtluların yeni yılını kutladı.
“2012 yılının milletimize, ülkemize ve tüm dünyaya barış, kardeşlik, mutluluk, huzur, sağlık ve afiyet getirmesini diliyor, Bayburtlu hemşerilerimin yeni yılını kutluyorum." diyen Bayburt Valisi Hasan İpek, 2011 yılında Bayburt’ta yapılan çalışmalar ve 2012 yılında yapılması planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Tarihi ve kültürel mirasın bir kent için çok önemli olduğunu, bu mirasın korunması da en az o mirasın kendisi kadar değerli olduğunu belirten Vali İpek, “ Bu nedenle ilimizde bulunan tarihi eserlerin bakımı ve onarımını öncelik olarak değerlendiriyoruz. Bu çerçevede Taşhan’ın restorasyonuna başladık. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde restorasyonu tam olarak bitirmiş olacağız. Bir diğer restorasyon ve bakım çalışması da Ulu Cami’de devam ediyor. Camimiz 2012 yılında yenilenmiş haliyle ibadete açılacak" dedi.
Bayburt ile Trabzon arasındaki mesafeyi 55 kilometre kısaltacak yolun yapımına devam ettiklerini belirten Vali İpek "Beklentimiz 3 yıl içerisinde bu yolun bitirilerek ulaşıma açılmasıdır. Kop Dağı tünelinin ihalesi ise tamamlandı. 2012 yılının Mart ayında temelini atacağız" dedi.
Kentin spor altyapısını güçlendirmenin de öncelikleri arasında olduğunu dile getiren Vali İpek, şöyle devam etti:
"İlimizde tüm yaş gruplarının spor yapabilmeleri, sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirebilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Gençlik Merkezinin inşaatı devam ediyor. 2012 yılının ilk çeyreğinde bitecek olan bu merkez faaliyete geçtiğinde bilardo salonu, zeka Oyunları salonu, kütüphane ve jimnastik salonu gibi pek çok bölümüyle, gençlerimizin verimli bir şekilde zaman geçireceği mekan olacaktır. Yarı olimpik yüzme havuzumuzun da temelini attık. 2013 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Aydıntepe sentetik çim sahasını bu yıl bitirdik, gençlerimizin kullanımına sunduk. Bir yandan ilimizin ekonomik kalkınması ile ilgili çalışmalar yürütürken diğer taraftan sosyal kalkınma ile ilgili adımlar atıyoruz."
9.5 milyon avroluk "Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi" ile kentte büyük bir ihtiyaç olarak değerlendirilen doğal taş sektörünün modernizasyonuna ciddi bir katkı sağlayacaklarını belirtti.
Kentte ciddi bir turizm potansiyeli olduğuna inandığını belirten Vali İpek, ilin Doğu Karadeniz Master Planına dahil edilmesiyle, yayla turizmi başta olmak üzere il genelinde turizm faaliyetlerinin artmasını beklediklerini, yaylaların yanında Çoruh’un, Bayburt Kalesi’nin, Çımağıl Mağarası’nın, Aydıntepe Yeraltı Şehri’nin kentin turizm marka değerine çok ciddi katkıları olacağını söyledi.
Bayburt’ta daha önce yapılmış 4 gölete ilaveten son 3 yılda 8 gölet daha yapıldığını anlatan Vali ipek, “Bu göletler tarımsal sulamaya sağlayacağı katkının yanında ilin turizm imajını da destekleyecektir. Ancak bu göletlerin tarımsal verimliliğe katkı sağlayabilmesi için sulama kanallarının yapılması bir zorunluluk. Önümüzdeki dönemde bunu hayata geçireceğiz" dedi.
Bayburt Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesinin, gelecek dönemde üzerinde en fazla duracakları konulardan biri olacağına dikkati çeken Vali İpek, "Bayburt OSB’de iki sektörde önemli yatırımların gerçekleşmesini bekliyorum. Bunlardan birincisi doğal taş sektörü ile ilgili yatırımlar. İkincisi ise çay kurutma ve paketleme sektörü" ile ilgili olacaktır” diye konuştu.
Devlet hastanesinde var olan 150 yatak kapasitesine ek olarak, ilave 50 yatak sağlayacak kadın doğum hastanesinin yapımının devam ettiğini belirten Vali İpek,
"Yine yapımı devam eden ağız ve diş sağlığı merkezi çok önemli bir ihtiyacı giderecek. Her iki tesisimizin de 2012 yılında hizmete girmesini öngörüyoruz" dedi.
Gelecek yıl huzurevini hizmete açmayı planladıklarını belirten İpek, şunları kaydetti: "Temmuz 2012’de hizmete girecek 750 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı bittiğinde üniversitemizi tercih edecek öğrencilerimizin konaklama ihtiyaçları önemli ölçüde giderilecek. Bunların yanı sıra yaklaşık 800 dönümlük arazi üzerine yapılacak yeni yerleşke için ihale süreçleri tamamlanmış ve inşa çalışmalarına başlanmıştır. 2 sene içerisinde bitirilmesi planlanan yeni yerleşke içerisinde lojmanlar, konferans salonu ve sosyal tesisler yer alacaktır.
Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından İl Merkezi ve bağlı köylerde ikamet eden 1984 aileye 325.151,36.-TL tutarında gıda yardımı, 24 aileye 24.738,65.-TL tutarında sağlık yardımı, 40 aileye 81.215,30.-TL tutarında barınma yardımı, 2470 aileye 237.290,22.-TL tutarında Eğitim yardımı, 1834 aileye 397.690,00.-TL tutarında nakdi yardım, 1000 aileye birer buçuk ton, 1600 aileye de birer ton olmak üzere toplam 3100 ton kömür yardımı yapılmıştır.
Bunların yanı sıra İş-Kur tarafından 831 kişi işe yerleştirilmiş, ayrıca açılan düzenlenen Mesleki Eğitim kurslarından 472 kişi yararlandırılarak meslek sahibi olmaları sağlanmıştır. Ayrıca Toplum Yararına Çalışma projeleri kapsamında 670 kişi 6 ay süre ile sigortalı ve ücretli olarak çalıştırılmıştır. 2012 yılında da ilimizde vatandaşlarımız için bu tür faaliyetler artırılarak devam edecektir.“
Bunlar Da İlginizi Çekebilir