YEREL HABERLER - 22 Aralık 2011 Perşembe 11:58

AYDIN TAŞKIN KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

A
A
A
AYDIN TAŞKIN KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Aydın’da ilk defa il taşkın koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Taşkınlardan kaynaklanan zararların en aza indirilmesi için gerçekleştirilen toplantıda kamu kurum ve kuruluşlarının yapması gereken konular ele alındı.
Aydın’da ilk defa 2006 yılında başlayan taşkın koruma çalışmaları çerçevesinde ilk defa il taşkın koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Kerem Al’ın yanı sıra ilçe kaymakamları, belediye başkanları, DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, ilgili daire müdürleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda sinevizyon gösterisiyle sel felaketi katılımcılara anlatılırken, toplantının açılış konuşmasını yapan DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, sel felaketlerinin en fazla sonbahar ve ilkbahar aylarında yaşandığını dikkat çekti. Koordinasyon kurulu toplantısındaki amacın kamu yöneticilerinin sel felaketlerine duyarlılığını artırmak ve konuyla ilgili bilinçlendirmek olduğunu dile getiren Deniz, amaçlarının Aydın ili sınırları içerisindeki sel baskınlarının can ve mal kaybına neden olmaması için taşkın koroma tesislerinin amacına uygun olarak işletilmesi ve akarsu yataklarının korunması olduğunu belirtti.
Daha sonra sel felaketlerinden doğabilecek zararların en aza indirilmesi için yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren DSİ 21. bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Müdür vekili Salih Kızıltepe, taşkın olayının bir doğal afet olması ve çevrede yaşayan herkesi ilgilendirmesi sebebiyle DSİ dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da koordineli olarak çalışmasının zorunlu olduğunu dikkat çekti. Aydın’da genel ve lokal olmak üzere iki türlü taşkına maruz olan alanlar olduğunu ifade eden Kızıltepe, “İlimizde toplam 107 adet taşkın tesisi bulunmakta ve bu tesisler ile 28 Bin 512 hektar tarım arazisi ve 90 adet yerleşim birimi korunmaktadır. Can ve mal kaybına neden olan ve meskun mahallerde etkili olan taşkınların asıl nedeni taşkın tesislerine yapılan uygunsuz müdahalelerdir. Bütün akarsu ve dereler; havzaları bazında taşkın riski ve muhtemel taşkın zararları yönüyle değerlendirilerek kısa, orta ve uzun vadede ıslah edilmesi çalışmaları yürütülecektir. Halihazırda mevcut dereler üzerinde bulunan yapıların rölöveleri alınarak taşkın koruma kriterlerine göre DSİ tarafından tahkik yapılarak, kriterlere uymayan yapıların kaldırılması sağlanacaktır. DSİ tarafından yapılacak ıslah çalışmaları öncesinde ilgili yerel yönetimin, yapılacak tesisi iş bitiminde devralacağına ve işletme ve bakımını üstleneceğine dair sözleşme altına alması sağlanacaktır. Çeşitli kullanım alanları oluşturmak maksadıyla derelerin üzerinin zaruri hallere münhasır olmak üzere DSİ Genel Müdürlüğünün izni alındıktan sonra gerçekleştirilecek işlemler hariç kesinlikle kapatılmaması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir