YEREL HABERLER - 26 Aralık 2011 Pazartesi 14:16

TÜYAP KONYA FUARCILIK`TAN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

A
A
A
TÜYAP KONYA FUARCILIK`TAN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

TÜYAP Konya Fuarcılık, 2011 yılında 40 ülkeden ve Türkiye genelinde 70 ilden bin 742 firma temsilcisi ile 300 bin ziyaretçiyi ağırlarken, 2012 yılında 9 fuarla 400 bin ziyaretçi hedefliyor.
TÜYAP Konya Genel Müdürü Müdürü İlhan Ersözlü, beraberinde Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İsmail Haydaroğlu ve TÜYAP Bölge Başkanı Mehmet Ali Ayyıldız’ın katılımıyla düzenlediği basın toplantısında 2011 yılını değerlendirip, 2012 yılı hedeflerini açıkladı. KTO- TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nin 2011 yılında tüm ülke ve Avrasya coğrafyasında kendinden söz ettiren fuarlara ev sahipliği yaptığını belirten İlhan Ersözlü, "TÜYAP Konya olarak Avrupa Birliği ülkeleri ağırlıklı olmak üzere 40 ülkeden bin 742 firma ve firma temsilcisi fuarlarımıza katıldı. Bu fuarlara yine 44 ülkeden ve Türkiye’nin 70 ilinden 300 bin ziyaretçi geldi. Yıllardır farklı sektörlere yönelik gerçekleştirdiğimiz fuarlar ile katılımcı firmalarımızın sadece şehrin ticaret ihracatına değil, Konya ve bölgesinin sosyo ekonomik hayatına da olumlu katkılar sağladığımız inancındayız. Yıllardır düzenlediğimiz fuarlar sayesinde ülkemizin en önemli beş şehrinden biri haline gelerek ’fuarlar şehri’ ünvanını kazanmasının bunun en büyük göstergesi olduğu düşüncesindeyiz. Tarım ve Konmak Fuarlarımız 2012 yılı itibariyle artık Uluslararası fuarlar takviminde yerlerini almıştır. 2003 yılından bugüne düzenlediğimiz 149 fuar ile 2.5 milyon ziyaretçiyi Konya’da buluşturmayı başardık. 2012 yılında düzenleyeceğimiz 9 fuarda ziyaretçi sayımızı 400 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. Tarım fuarımız dolayısıyla yeterli gelmeyen mekanımız nedeniyle 2012 yılında ilk defa 22 bin metrekarelik bir çadır kurarak hizmet vereceğiz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.