GENEL - 06 Ocak 2012 Cuma 14:08

VAN DEPREMZEDELERİNİN BANKA BORÇLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

A
A
A
VAN DEPREMZEDELERİNİN BANKA BORÇLARI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, depremzedelerin banka borçlarını Meclis gündemine taşıdı.
CHP’li Atıcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Önergesinde Bakanlar Kurulu’nun Van depremzedeleri ile ilgili aldığı kararı anımsatan Atıcı, "Van’da meydana gelen deprem sebebiyle zarar gören gerçek ve tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nden kullanmış oldukları düşük faizli tarımsal kredilerden, esnaf ve sanatkarların ise Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri
kefaletiyle veya doğrudan Halk Bankası’ndan kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçlarının bir yıl süreyle faizsiz olarak ertelenmesi Bakanlar Kurulu tarafından karara bağlanmış olup, 29 Ekim 2011 tarih ve 28099 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir" dedi.
Van depreminde tarımsal ve esnaf kredisi kullanan vatandaşların yanı sıra binlerce vatandaşın da gerek özel, gerekse kamu bankalarından kullanmış oldukları konut, araç ve özel tüketici kredilerini ödeyememeleri nedeniyle ikinci bir yaşam depremi altında kaldıklarını kaydeden Atıcı, Başbakan Erdoğan’ın şu soruları yanıtlamasını istedi:
"Van’da meydana gelen deprem sonrası konut, araç, tüketici kredisi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve yasal takip başlatılan depremzede sayısı kaçtır? Bunlar içerisinde kaç vatandaşımıza haciz işlemi uygulanmıştır? Van depremi nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımızın tümünün banka borçlarını en az bir yıl ötelemeyi ve faiz indirimi uygulamayı düşünüyor musunuz?"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir