YEREL HABERLER - 03 Ocak 2012 Salı 13:15

ÖZÜRLÜ GENÇ AKÜLÜ ARABA ALABİLMEK İÇİN KAPAK TOPLUYOR

A
A
A
ÖZÜRLÜ GENÇ AKÜLÜ ARABA ALABİLMEK İÇİN KAPAK TOPLUYOR

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir engelli genç, akülü araba alabilmek için plastik kapak topluyor.
Kemalpaşa Mahallesi Yakut Sokağı’nda oturan ve doğuştan özürlü olduğu için yengesi Hafife İpek’in yardımı ile hayatını idame ettiren 23 yaşındaki Ali İpek, akülü tekerlekli sandalye alabilmek için yaklaşık 3 aydan beri mavi kapak topluyor. Ali’nin yengesi Hafife İpek, "Eşim de özürlü, ama kolundan tutulduğunda yürüyebiliyor. Ali ise hiç yürüyemiyor. Ellerini çok iyi kullanamadığı için tekerlekli sandalyeyi yürütemiyor. Mutlaka birinin onu gideceği yere götürmesi gerekiyor ki, bunu da ben yapıyorum. Dışarı çıkaramadığım zamanlar evde çok sıkılıyor. Bir yerlerden duymuş, mavi kapak toplayanlara akülü tekerlekli sandalye veriliyor diye. 3 aydan beri kapak topluyoruz. Bugüne tadar 12 bin adet biz topladık. Bizim için Altıeylül İlköğretim Okulu da 8 bin adet toplamış. Şu anda toplam 20 bin adet kapağımız var" dedi.
Topladıkları kapakları nereye vereceklerini bilemediklerini belirten Hafife İpek, "Okulun da desteği ile 20 bin civarında kapak topladık. Ama ne yapacağımızı bilmiyoruz. Belediye hizmet masasına başvurdum, ’Biz bu işe bakmıyoruz’ dediler. İnegöl Devlet Hastanesi’nin bir kampanya düzenlediğini duyduk, oraya başvurdum. Onlar da, ’Biz tekerlekli sandalye için kampanya yapıyoruz. Başvuranlar arasından kura ile tespit edilecek 4 kişiye vereceğiz’ dediler. Buna rağmen kapak toplamaya devam ediyoruz. Kayınbiraderim Ali, akülü tekerlekli sandalye alacak diye çok heyecanlanıyor. Devamlı bu konuyu konuşuyor. Kapak toplamaya devam ediyoruz, ama alabilecek miyiz bilmiyorum" diye konuştu.
Kirada oturduklarını, kocasının da özürlü, kayınvalidesinin ise hasta olduğunu anlatan Hafife İpek, "Aldığımız özürlü maaşı ile geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Kıt kanaat geçinip gidiyoruz. Bundan bir şikayetim yok. Allah’a şükür elim ayağım tutuyor, hepsinin yardımına koşuyorum. Çocuklarım da olduğu için, eve gelir getirecek başka bir işte çalışamıyorum. Kayınbiraderim Ali’nin bir akülü tekerlekli sandalye sahibi olabilmesini çok istiyorum. Hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Ali’yi sevindirmek isteyen hayırseverlerimiz, 0531 654 55 96 telefonla bize ulaşabilirler. Şimdiden destek olan herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
Akülü araba hayaliyle yanıp tutuşan Ali İpek ise, "Ellerimi tam kullanamadığım için tekerlekli sandalyeyi hareket ettiremiyorum. Bu yüzden evin içinde bile bir yerden bir yere gitmek için yengemin yardımına ihtiyaç duyuyorum. Akülü sandalyem olsa dilediğim yere gidebilirim" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir