GENEL - 05 Ocak 2012 Perşembe 17:38

AYTAÇ DURAK`IN 12 YIL HAPSİ İSTENDİ

A
A
A
AYTAÇ DURAK`IN 12 YIL HAPSİ İSTENDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alındıktan 22 ay sonra, "ihaleye fesat karıştırmak", "resmi belgeleri gizlemek", "kamu malını kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak" ve "devlet malını zarara uğratmak" suçlamalarıyla tutuklanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında, 12 yıl hapis cezası istendi. İddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı, aynı dosyada tutuklanan diğer 3 sanık için de aynı cezayı talep etti.
Yüreğir ilçesine bağlı Menekşe köyündeki bir arsanın, usülsuz şekilde Durak’ın damadı Bekir Cavcav’a satılmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında iddianamesini tamamlayan cumhuriyet savcısı, 4 sanık hakkında 12’şer yıl hapis cezası istedi. Seyhan Baraj Gölü manzaralı 6 bin 528 metrekare yerin 2006’da ihaleyle satışıyla ilgili soruşturmada, Aytaç Durak ile damadı Bekir Cavcav, Adana Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen ve Durak İnşaat Ltd. Şti. Muhasebecisi Atila Kuzucu, 27
Aralık 2011’de çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, iddianamesini hazırlayarak mahkemeye gönderdi.
3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelen 58 sayfalık iddianamede, halen cezaevinde bulunan zanlılar hakkında ’kamu kurum ve kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak’ suçundan 5 ile 12’şer yıl arasında hapis cezası istendi.
Mahkeme tarafından henüz kabul edilmeyen iddianamede, satışa konu edilen parselin diğer hissedarı Ahmet Nuri Karabaş müşteki olarak yer aldı. İddianame kabul edilirse, Durak ile birlikte 4 kişinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak. Durak hakkında açılmış başka davalar ve soruşturmalar da bulunuyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir