YEREL HABERLER - 02 Ocak 2012 Pazartesi 11:33

ARICILIK KURSUNA BÜYÜK İLGİ

A
A
A
ARICILIK KURSUNA BÜYÜK İLGİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat edindirme kursları (KO-MEK) vatandaşlara farkı branşlarda eğitim vermeye devam ediyor. Mevlana Kurs Merkezi’nde açılan “Arı Yetiştiriciliği” branşı, arıcılığa ilgi duyanları sevindirdi. Kursa meslek sahibi olmak için gelenlerin yanı sıra hobi olarak kendi balını üretmek için katılanlar da var.
Mevlana Kurs Merkezi’nde açılan Arı Yetiştiriciliği kursunda Salı, Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere toplam 82 kişi eğitim görüyor. KO-MEK usta öğreticisi Mehmet Zeki Kazan tarafından verilen derslerde arıcılık ile ilgili temel bilgilerin yanı sıra fenni ve teknik konular anlatılıyor. Temel bilgilerin ardından ise kursiyerlere kovanların üzerinde uygulamalı eğitim yaptırılıyor.
Arı Yetiştiriciliği branşı kursiyerlerinden emekli öğretmen Sibel Kahveci yaz aylarını memleketi Sivas’ta geçirmeyi düşünüyor. Çocukluğunda buradaki bahçeli evlerinde arıcılık yapıldığını anlatan Kahveci, “Kursta öğrendiklerimle arıcılık yapmak istiyorum. Çocukluğumdaki gibi o günleri yaşamayı umut ediyorum. KO-MEK kurslarında eğlenerek eğitim görüyoruz. Bize bu imkânları sunan değerli büyüğümüz Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na sonsuz teşekkür ediyorum’’ dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir