YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 13:11

SGK MÜDÜRÜNDEN YEŞİL KART UYARISI

A
A
A
SGK MÜDÜRÜNDEN YEŞİL KART UYARISI

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) Ordu İl Müdürü Ahmet Erdoğan, yeşil kart sahibi olanlar ile yeşil kart veya herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren genel sağlık sigortası kapsamına gireceğini belirterek bazı uyarı ve bilgilendirmelerde bulundu.
Ahmet Erdoğan yaptığı açıklamada, Ordu ilinde 117 bin 612, ülke genelinde 9 milyon 210 bin 853 yeşil kartlı vatandaş bulunduğunu belirtti. 1 Ocak 2012 tarihine kadar yeşil karttan yararlanma hakkının devam edeceğini belirten Erdoğan, yeşil kart sahibi olan ancak vize tarihini 1 Ocak 2012’den önce dolduranların yeşil kart sağlık yardımlarından yararlanmak için Valilik veya Kaymakamlıklara başvurmaları gerektiğini kaydetti.
1 Ocak 2012 tarihinden sonra yeşil kartlı olmayanlar ile herhangi bir sosyal güvencesi olmayanların genel sağlık sigortası tescilinin SGK tarafından resen yapılacağını vurgulayan Erdoğan, bu kişilerin 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bir ay içinde gelir tespiti için başvurmaları gerektiğini hatırlattı.
Yapılan tespitler sonucunda, aile içinde kişi başına düşen gelir miktarının aylık tutarının asgari ücretin üçte biri olan 279 TL’den az olması halinde, bu kişilerin primlerinin devlet tarafından ödeneceğini belirten Erdoğan, şu bilgileri verdi: "Yapılan gelir testi sonucunda, aile içindeki kişi başına düşen gelir miktarının aylık tutarının asgari ücretin üçte biri olan 279 liradan fazla olması halinde bu kişiler sigorta primi ödeyecektir. Brüt asgari ücret alan kişiler 33.5 lira, brüt asgari ücretin iki katına kadar geliri olanlar 100,5 lira, geliri asgari ücretin iki katından fazla olanlar 201 lira sağlık sigortası primi ödeyecektir. Gelir tespiti için SYDV ya da SGK Müdürlüklerine başvurmayanlardan asgari ücretin iki katı üzerinden hesaplanan genel sağlık sigortası primi alınacaktır."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir