GENEL - 23 Aralık 2011 Cuma 16:20

ŞANLIURFA`DA KEDİ KURTARMA OPERASYONU

A
A
A
ŞANLIURFA`DA KEDİ KURTARMA OPERASYONU

Şanlıurfa’da bir ağaca asılı kalan kedi, itfaiye ekiplerinin 3 saat süren çalışmalarının ardından asılı kaldığı yerden kurtarıldı.
Eski Et Balık Kurumu Demet Tesisleri’nde, bir ağacın üzerinde kedi olduğunu fark eden güvenlik görevlileri, kediyi aşağı indirmek istedi. Defalarca ağacı sallayan görevliler, kendinin düşmemesi üzerine bu sefer itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangın merdiveninin kullanarak kediyi indirmek istedi. Ağaca sıkıca sarılan kedi, defalarca ağacın sallanmasına rağmen inmedi. Kediyi aşağı indiremeyen itfaiye ekipleri, ağacı kesmek zorunda kaldı. Yaklaşık 3
saat boyunca kediyi kurtarmak için uğraşan itfaiye ekipler, başarısız kalınca, bir kez daha ağacı sallamak zorunda kaldı. Çaresiz kedi, ağacın sallanması ile birlikte aşağı düştü. Bir süre etrafına bakan kedi, daha sonra bölgeden uzaklaşarak kayıplara karıştı. Kedinin kurtarılması ile birlikte, itfaiye ekipleri ve güvenlik görevlileri derin bir nefes aldı. Kediyi kurtardıkları için mutluluklarını dile getiren güvenlik görevlileri, "Ağaçta mağdur kalan kediyi fark ettik. Bir süre kendimiz kurtarmak için çaba
sarf ettik ama olmadı. Daha sonra, itfaiyeye haber verdik. Sağ olsunlar onlarda geldi. yaklaşık 3 saat sonra kedi, ağacın sallanması ile birlikte düştü ve kurtuldu. Hayvansever olarak görevimizi yaptık" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.