YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 16:49

TÜRKOĞLU 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

A
A
A
TÜRKOĞLU 2011 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Zonguldak’ın Alaplı ilçesi Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, 2012 yılında en büyük hedeflerinin çiftçisi sayısını 5 bin 600’den 7 bin’e çıkarmak olduğunu söyledi.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, bir basın toplantısı düzenleyerek 2011 yılını değerlendirdi.
Oda olarak 2011 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Türkoğlu, “ Öncelikle basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum. 2011 yılında delege seçimlerini yaptık ve Odamızın genel kurulunu yaptık.1 Şubat 9 Mart tarihleri arasında Organik tarıma geçen çiftçilerimiz dönüm başına 25 TL.almak için İlçe Tarımda 840 kişi işlem yaptırmaya hak kazandı. Organik tarıma geçen çiftçilere ödenmek üzere Ziraat Bankasına 340 bin TL geldi. Bu para Alaplı ekonomisine katkıda bulunmuştur. Ayrıca çiftçilerimizi devamlı bilgilendirmek sureti ile Kırsal Kalkınma Projesinden 264 çiftçimiz pat pat, ilaçlama motoru, tırpan motoru almışlardır. 5 Şubat 2011 tarihinde Genel Kurulumuzu yaptık. 15.Mart 2011 tarihinde Avrupa Birliğinin İyi Tarım veya Organik Tarım yapan çiftçilere çevre koruma amaçlı kısa adı Çatak olan Proje ile çiftçilerine dekar başına 90 dolar vermektedir. Bu uygulama 18 ilde uygulanmaktadır. Bizim ilimiz kapsam dışı kalmıştır. İlimizin de Çatak Projesi kapsamına alınması için Zonguldak valiliğine müracaat ettik. Valiliğin Bakanlığa müracaatından sonra gelen yazının olumlu cevabı Bakanlık tarafından 21 Mart 2011 tarihinde Valiliğe bildirilmiştir. 2012’de inceleme programına alınacağı bildirilmiştir. Bu proje gerçekleştiği takdir de ilçemizde Organik Tarıma geçmeyen çiftçi kalmayacak ve maddiyatın yanında hava, su ve topraklarımız kimyasallardan arınmış olacaktır. Aynı zamanda arılarımız yok olmaktan kurtulacak ve organik bal üretimine başlayacağız. 2011 yılında Tarım Danışmalığı Sistemine geçtik. 5 Ziraat Mühendisini Odamıza danışman olarak aldık. Merkezi köylerde 150 örnek bahçe yaptık. Proje dahilinde olan 12 Ocağı budadık ve macunladık. Bu 12 Ocağın kapladığı mevkii sürdük. Aynı zamanda örnek bahçelerin toprak numunelerini aldık. Analiz sonuçlarına göre kireç, cips veya organik gübre verdik. Bu örnek bahçeleri dondan, kuraklıktan korumak için yapraktan sulu gübreyi vermeyi de düşünüyoruz. Amacımız nüfusun gittikçe çoğaldığı, arazilerimizin de parçalandığı ortamda verimi artırmaktır. Şuanda fındık bahçelerinden Karadeniz ortalamasına göre 105 kilogram fındık çıkmaktadır. Bu rakam çok az. Bu rakamı en az 200 kilograma çıkartma gayreti içindeyiz. Malumunuz üzere 1938’den 2006 yılına kadar fındık alımını ve satımını düzenleyen, müdahale alımı yapan Fiskobirlik’imiz vardı. Bu kurum günün şartlarına göre kendini yenileyememiş bu üreticiye hizmet verememektedir. Toprak Mahsulleri Ofisi de kendisini geriye çekmiştir. Fındık ise serbest piyasa koşullarına kalmıştır. Eskiden fındık fiyatlarını Bakanlar Kurulu belirlerdi. Şimdi ise ihraççılar birlikleri belirliyor. Buna karşılık Alaplı Ziraat Odası olarak Tarım Kanunu nimetlerinden faydalanmak sureti ile Organik Tarım Projesi uygulamasına geçtik. Çiftçiye öncülük yaptık” dedi.
2012 yılında Alaplı’da 4 bin ton civarında organik fındık beklediklerini ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi: “2012 yılında Alaplı da 4000 ton civarında organik fındık olacak. Burada çiftçinin menfaati ne olacak? Piyasa da fındık kaç lira ise yüzde 20 gibi fazlaya satacak. Bununla da kalmayıp Organik Fındık A.Ş. kurduk. Bu şirket, organik fındık kırma, kavurma, paketleme yapacaktır. Çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Amacımız üreticinin fındık fiyatlarını az çok belirlemesine öncülük yapmaktır. Odamız 4 Ziraat Mühendisi Tarım Danışmanı ile Alaplı çiftçisinin sorunlarını çözmek için çalışmaktadır. Toprak insan gibidir. İnsan hasta olursa yemek yemez sağlığı bozulur ve verimsiz hale gelir. Toprakta öyledir. Toprağın tansiyonu yüksekse toprağa ne gübre verirsen toprak almaz ve tansiyonu düşükse de aynıdır. İlk işimiz toprağımızı analiz yaptırmaktır. Analiz yaptırmayınca kireci yüksek olan toprağa yine kireç atılıyor. Onu anlamak için topraklarımızı analiz yaptırmak şarttır. Analiz odamızda yapılıyor. Ziraat Mühendislerimiz ile irtibat kurarak problemlerinizi çözebilirsiniz. 2011 yılında Mazot, gübre, fındık desteği almak için 5 bin 310 çiftçimize belge verdik. 300 adet de çiftçi kayıt sisteminde olmayan çiftçimize belge verdik. Toplam 5 bin 610 çiftçimize çiftçi belgesi verdik.150 çiftçimiz tarım danışmanlığı sisteminde eğitmeye çalıştık. Eski ziraat odası binamızı dershane olarak düzenledik. Her Çarşamba çiftçilerimize eğitim ve seminer vermekteyiz. Takriben 540 çiftçimize eğitim verilmiştir. Odamız eğitim araçlarını temin etmiş eğitimci mühendislerini işe başlatmış, çiftçi dershanesini kurmuştur. Kalkınmanın aracı olduğuna inandığımız eğitim hızla devam etmektedir. 2 defa Ordu Üniversitesi dekanı Turan Karadeniz getirilmiş 300 çiftçimize fındık budama semineri verilmiştir. 300 çiftçinin 150 çiftçimize Odamızın açılış töreninde sertifika verilecektir. Odamız 2011 de bütün bahsettiğimiz hizmetlerin yürütülmesini sağlamak için, Alaplı Ziraat Organik fındık kırma, kavurma, paketleme fabrikasını kurmak için 15-20 dönüm arazi temini için gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Üç yıldır devam eden dekar başına 150 TL olan destek bu sene sona ermektedir. Devlet müdahale alımı yapmayacağına göre alan bazlı fındık desteğinin devam etmesini istiyoruz Alan bazlı fındık desteğinden veya diğer desteklerden bütün çiftçilerin yararlanması gerekir. Bu hususta çalışmalarımız devam etmektedir. Tarım kanununun öngördüğü lisanslı depoculuğa bir an önce geçilmesini temenni etmekteyiz. Çiftçimiz bahçesine gübre atamamaktadır. Sebebi gübre fiyatlarının yüksek oluşundandır. Gübrede ÖTV ve KDV alınmamasını temenni ediyoruz. Hayvancılığa gelince Ziraat Bankası en az 10 hayvan talep edene kredi veriyor. Bizim bölgemizde bu uygulama itibar görmemektedir. Bu hayvan sayısının 2’ye düşürülmesini talep etmekteyiz. Aynı zamanda hayvan kayıt sistemi 5’den 1’e düşürülmelidir”
2012 yılı hedefleri ile ilgili bilgiler veren Türkoğlu, “Oda hizmetlerini en iyi şekilde yürütmek, 5 bin 600 çifti sayımızı 7 bin’e çıkarmak, tarım danışmanı sayımızı 6 çıkarmak, Fabrika arazisini alıp projemizi gerçekleştirmek, eğitimi hızlandırmaktır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu: “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in TBMM’de görüşmesi hakkında “Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesi hakkında gazetecilerin sorularını cevapladı. Akbaşoğlu görüşme ile ilgili, “Bu konuyla ilgi tabi ki daha önceden de kamuoyuna yansıyan bir talep söz konusuydu. Bu sene inşallah yerine gelmiş olacak. Karşılıklı olarak görüşüp netleştirilecek. Bugüne ilişkin bir resepsiyon. Milli egemenliğin tecelligahı olan meclisimizin 104’üncü yaşında hep beraber burada güzel bir ambiyans oluşturduk. Bütün milletimizin temsilcileri bu birlikteliği ortaya koydu. Cumhurbaşkanımızın resepsiyona teşrifleri ile hep beraber, bütün milletvekilleri ve davetliler ile Cumhurbaşkanımız bir araya geldiler. Daha sonra da içerideki odada değerli siyasi partilerimizin genel başkanları ve temsilcileri ile görüştü. İçeride milletvekillerimiz, CHP Genel Başkanı, Hüda-Par Genel Başkanı, DSP Genel Başkanı AK Parti Grup Başkanı, Meclis Başkanvekillerimiz ve Meclis Başkanımız tabi ki, MHP Grup Başkanvekili vardı. Bugünün önemine uygun olarak bir görüşme oldu ve bayramlaşıldı” şeklinde konuştu.
Çorum Trafik kazası, 4 yaşındaki Zeynep’i ailesinden ayırdı Çorum’un Alaca ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 çocuk hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Kaza, Çorum-Yozgat karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yozgat istikametinden Çorum’a seyir halinde olan Mustafa Fansa (51) yönetimindeki 31 U 3003 plakalı otomobil ile Muhammed Y. idaresindeki 19 ACH 630 plakalı otomobil Boğaziçi köyü kavşağında çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Fansa yönetimindeki otomobil yol kenarında bulunan tarlaya uçtu. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekiplerinin yanı sıra 112 ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada sürücü Mustafa Fansa ve araçta bulunan Muhammed Emin Fansa (17), Emine Fansa (42), Yunus Emre Fansa (10) ve Zeynep Fansa (4) yaralandı. Yaralılardan 4 yaşındaki Zeynep, sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Emine Fansa, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kazanın ardından Muhammed Y., araçla olay yerinden kaçtı. Bölgedeki kameraları inceleyen polis ekipleri kaçan sürücüyü Yıldızhan Mahallesi Edebali Sokak’ta terk edilmiş halde buldu. Yaptıkları çalışmalar sonucu Muhammed Y.’ye ulaşan polis ekipleri sürücüyü gözaltına aldı. Depremzede olduğu öğrenilen Fansa ailesinin Çorum’da görev yaptığı öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Ankara Emre Belözoğlu: “Sosyal medya lağım çukuru” MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, “Sosyal medyanın benim için hiçbir anlamı yok. Gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir karşılığı olmadan bir lağım çukuru olduğunu düşünüyorum” dedi. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında MKE Ankaragücü, konuk ettiği Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, bütün futbolcuları ile gurur duyduğunu belirterek, “Bugün Beşiktaş’a net bir üstünlük kuran oyuncu grubum vardı. İnşallah finale çıkan takım oluruz. Bu takımın çok daha iyi yerleri hak ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Üzgün olduğu tarafları açıklayan Belözoğlu, sezon genelini değerlendirerek, “Skorlar gelmedi. Çok fazla beraberlik var. Ama yine de oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. "Bu takımın ligde sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum" Sarı-lacivertlilerin teknik patronu, skor üretemediklerinden dolayı üzgün olduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Lige hemen döneceğiz. Ligde de kendimizi sağlam pozisyona alacak skorlara ihtiyacımız var. Bu takımın sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Taraftarlarımıza, oyuncularıma teşekkür ederim. Skor gelmedi ama oyun anlamında çok yüksek bir dominasyon vardı.” "İnşallah Morutan’ın büyük bir sakatlığı yoktur" Maçta sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Morutan ile ilgili konuşan Belözoğlu, "İnşallah Morutan’ın büyük bir sakatlığı yoktur. Tendonda bir kopma varsa o zaman altı ayı bulur. Ümit ediyorum öyle bir haber almayız. Böyle bir şey inşallah yaşamaz. Ama yaşarsa da çok iyi dönebilecek karaktere sahip bir oyuncu" dedi. “Sosyal medya lağım çukuru” Bir basın mensubunun, ‘MKE Ankaragücü futbolcularının sosyal medyada eleştirildiğini’ söylemesi üzerine, Belözoğlu, şu ifadelere yer verdi: “Sosyal medyanın benim için hiçbir anlamı yok. Gerçek olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir karşılığı olmadan bir lağım çukuru olduğunu düşünüyorum sosyal medyanın. Alex bugün elinden geleni yapmaya çalıştı. Ben bir oyuncu transfer ederken, ondan bir performans bekleyerek ediyorum. Bugün performansında eleştirilecek bir şey bulamıyorum. Benim adıma sosyal medyanın hiçbir karşılığı yok. Bizim ailemize küfür edecekler, biz şikayetçi olduğumuzda bize yalvaracaklar yok öyle bir dünya. Bu ülkede, bu düzelmedikten sonra benim oyuncum ve ben mücadele etmek zorundayız. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”