MAGAZİN - 10 Ocak 2012 Salı 13:38

YÖNETMEN YILMAZ ERDOĞAN`DAN YENİ FİLM

A
A
A
YÖNETMEN YILMAZ ERDOĞAN`DAN YENİ FİLM

Zonguldak’a gelen ünlü oyuncu ve yönetmen Yılmaz Erdoğan, Kelebeğin Rüyası isimli sinema filminin hazırlıklarına başladı.
Ekibiyle beraber geldiği Zonguldak’ta, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i ziyaret eden yönetmen Yılmaz Erdoğan, ziyaret sonrası gazetecilere filmi anlattı. Geçen dönemdeki Zonguldak’ın canlandırılacağı film hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, sinema filmi projesinin Zonguldak için önemli olduğuna dikkat çekti.
2008 yılından bu yana film ile ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bazı basın organlarında şairler adıyla, bazılarıyla Mükellefiyet Zamanında Aşk olan ama esas adı Kelebeğin Rüyası olan bir sinema filmi projesi için buradayım. Zonguldak’ta yaşamış iki şairin gerçek hayat hikayesini çekeceğiz. Epey bir zamandır üzerinde uğraşıyorum. Zonguldak için de bizim için de önemli bir projedir. Hep birlikte yardımlaşarak güzel bir projeyi ortaya çıkaracağız umarım. Epey bir süre
Zonguldak’ta olacağız. Zonguldak’ı daha yakından tanımak için çok anlamlı oluyor."
FİLMİN KADROSU
Filmin çekimlerinin İstanbul ve Zonguldak’ta yapılacağını belirten Erdoğan, filmin kadrosu hakkında da şu bilgiyi verdi: "İstanbul’a döneceğiz bir daha geleceğimizde maden ocağına yine ineceğiz. Bir maden ocağına geldiğimde en kötü şartlarda yaşayan insan bile olsan şükrediyorsun. Dolayısıyla madencilik insan üstü bir iştir. Dolayısıyla maden şehitlerine bir kez daha dua ediyorum. İnsanlığın trajedisini onlar kendi bünyelerinde yaşıyorlar."
Zonguldak’ın, Türkiye’yi sırtında taşımış bir şehir olduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Nasıl tanıdığının bir hikayesi var. Filmin kadrosunda ise Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin ve Yılmaz Erdoğan var. Aslında üç şair var. Ben Behçet Necatigil’i canlandıracağım. Şubat sonunda çekimlere başlayacağız. Hikayenin İstanbul kısmı da var. Haziran ve Temmuz aylarında neredeyse buradayız. Zonguldak’ta dekor arıyoruz. Bir şehir çıktı aslında bir de dekor yapacağız. Belediye başkanı ile o konuyu
görüştük. O dönemin caddesini ve iskelesini dekorla yapacağız. Onun için mekan arıyoruz. Asıl önemli olan şey şiirin filmini yapma fırsatı bulmak. Şiirin Anadolu’daki en derin damarlarından biri, aslında çok kömür damarı var ama şiir damarı da var. Enteresan bir edebiyat ve şiir damarı var. Beni bu çok heyecanlandırıyor. Şiir, aşk, savaş ve maden her şeyin karıştığı bir film yapmak beni heyecanlandırıyor."
2008 yılında Zonguldak’a senarist olarak geldiğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "O sırada Neşeli Hayat filmini çekmiştim. Üfürdü gitti bir şey çıkmadı değil de üfürmediğim anlaşılmıştır. Maden de içinde olan bir film, sonrasını bilemem ama Zonguldak’ta ne varsa bir Zonguldak filmi çekeceğim. Onu bir yapayım da sonra bir tane daha yapar mıyım bilmiyorum."
Erdoğan, belediye ziyareti sonrasında mekan arayışlarına başladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi Kocaeli’nin İzmit ilçesinde beraber alkol içtiği komşusunu nişanlısına küfür ettiği iddiasıyla tüfekle vurarak öldüren sanık hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Olay, 21 Haziran 2023’de Durhasan Mahallesi’ndeki ağaçlık alanda meydana geldi. İddiaya göre, İsmail Kütük (54) ile Erdem D. (35) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Erdem D., pompalı tüfekle İsmail Kütük’e ateş etti. Kurşunlar vücuduna isabet eden Kütük, olay yerinde yaşamını yitirdi. İlçe Jandarma Komutanlığına giderek teslim olan Erdem D. ise tutuklandı. Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Erdem D., maktulün ailesi ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanığın jandarmaya verdiği ilk ifadesinde maktulün annesine yönelik küfür ettiğini söylediği, ancak mahkeme huzurunda ise nişanlısına yönelik küfür ettiğini beyan ettiğini belirtti. Sanığın suçtan kurtulmaya ve tahrik hükümlerinin uygulanmasına yönelik çelişkili ifade verdiği göz önüne alındı. Bu sebeple sanık hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep edilirken, tahrik indirimi ise uygulanmaması istendi. Mahkeme heyeti, avukatların süre talebi üzerine sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Maktulün nişanlısına küfür ettiğini iddia etmişti Sanık ilk celsede verdiği ifadesinde, "Maktul ile beraber alkol içiyorduk. İsmail Kütük müstakbel eşi hakkında çirkin sözler söyledi. Hamile nişanlım hakkında, ’O çocuk senden değildir, çocuğun kimden olduğu belli değil’ diyerek nişanlıma küfür etti. Söyledikleri karşısında İsmail’e karşı çıkınca yüzüme tükürüp küfür etti, tokat attı. Yerde duran tüfeği kendisine doğrultum. İsmail tüfeğin namusunu tutarak ’Beni mi vuracaksın?’ diyerek küfür etti. Aramızda arbede oldu, tüfeği doğrulttuğumda elim tetikteydi ve tüfek patladı. Neresine isabet ettiğini hatırlamıyorum. Yere düşmeyince yine bana saldıracak düşüncesiyle 2 kez daha tetiğe bastım. Sonra olay yerinden uzaklaştım" ifadelerini kullanmıştı.