YEREL HABERLER - 10 Ocak 2012 Salı 16:01

İSVEÇ BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN NEVŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE HİBE

A
A
A
İSVEÇ BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN NEVŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE HİBE

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan ve İsveç Uluslar arası Kalkınma İşbirliği Ajansı’na başvurulan SIDA projesi kabul edildi.
"Demokratik Yaşam Becerileri Kazandırmak" başlıklı proje kapsamında Nevşehir ilinde demokrasi, insan hakları ve cinsiyet eşitliği konularında çalıştay, eğitim programları ve seminerler gibi çalışmalar yapılacak. Nevşehir ilinde orta öğretimde eğitim gören 40 kız öğrenci ile 40 danışman öğretmen 2012 Mart ayında 3 gün süre ile katılacakları çalıştayda eğitim alacak. Proje kapsamında orta öğretim kurumlarında öğrenim gören kız öğrenciler arasında "Hak savunuculuğu kültürünün yaygınlaştırılması" konusunda çalışmalar da yapılacak.Ayrıca bu proje kapsamında öğretim yılı sonunda liselerin insan hakları ve demokrasi kulüplerinin, hak savunuculuğu bağlamında yaptıkları çeşitli projeleri sergileyecekleri bir paylaşım fuarı düzenlenecek.
Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinasyon Birimi daha önce de diğer kurumlar ile işbirliği halinde Avustralya ve Kanada Büyükelçiliklerine ait çeşitli projeler yürütmüştü
Bunlar Da İlginizi Çekebilir