YEREL HABERLER - 22 Aralık 2011 Perşembe 12:35

MURATPAŞA`DAN MUHTARLARA İLK YARDIM EĞİTİMİ

A
A
A
MURATPAŞA`DAN MUHTARLARA İLK YARDIM EĞİTİMİ

Muratpaşa Belediyesi, belediye sınırları içerisinde görev yapan muhtarlara yönelik ilk yardım semineri düzenledi. Seminer sonunda, muhtarlıklar için hazırlanan ilk yardım setleri dağıtıldı.
Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından muhtarlar için düzenlenen İlk Yardım Eğitim Semineri’nde Antalya İlk Yardım Merkezi’nden Eğitmen Tuğba Çankaya, bilgiler aktardı. Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp ile çok sayıda muhtar katıldı. İlk yardım eğitim seminerinde, genel ilk yardım bilgileri, havayolu tıkanıklıkları, bilinç bozuklukları, bayılma, koma, havale, kanamalar, yaralanmalar, kırıklar, sara krizi, yanıklar, zehirlenmeler, arı ve akrep sokmaları ile kene ısırıkları konusunda muhtarlara bilgiler veren Tuğba Çankaya, seminer sonunda muhtarların sorularını yanıtladı.
Seminerin kendileri için çok yararlı olduğunu belirten Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, “Çevremizde her an her şeyle karşılaşabiliriz. Karşılaştığımız kaza ya da yaralanmalarda ilk yardımın temel bilgilerini bilmek, bu bilgiler ışığında müdahalede bulunmak çok önemli. Bu semineri düzenleyen Muratpaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri ile İlk Yardım Merkezi Eğitmeni Tuğba Çankaya’ya muhtarlar adına teşekkür ediyorum” dedi.
Seminerin ardından Muratpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan ilk yardım setleri muhtarlıklarda kullanılmak üzere katılımcılara dağıtıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir