GENEL - 24 Aralık 2011 Cumartesi 17:02

İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN ESKİŞEHİR`DE

A
A
A
İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN ESKİŞEHİR`DE

Eskişehir’de depremzedeleri ziyaret eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Van Gölü’nün etrafındaki deprem alanlarında konteynır ve kalıcı konut inşaatının sürdüğünü söyledi.
Eskişehir’in Kırka ilçesine geçici olarak yerleştirilen Vanlı depremzedeleri ziyaret eden İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ilçe girişinde düzenlenen karşılama töreninde oynayan efelerin arkasından yürüdü.
Kırka Bor İşletmesi Müdürlüğü Misafirhanesi’nde kalan depremzedelerle yemek yiyen Şahin, Van’ın Erciş ilçesinden gelen 57 depremzede ile yakından ilgilendi. Çocuklara oyuncak dağıtan Şahin, 1 yaşındaki Asya İş isimli kız çocuğuna Barbie bebek hediye etti.
Bakan Şahin’e AK Parti Milletvekili Ülker Can, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, Jandarma Alay Komutanı Feyzullah Günal da eşlik etti. Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi, Eskişehir’in de depremzedelere kucak açtığını belirten Şahin, vatandaşların gösterdiği yardımseverlik duygusundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Şahin, "Eskişehir halkı, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Van’da deprem afetine maruz kalan kardeşlerimizi bağrına basmış, evini, imkanını, sofrasını sizlerle paylaşmıştır. Hepsinden önemlisi, çocuklarımızın okumaları için bütün imkanlar seferber edilmiştir. Baktım, gördüm, çocuklarımız ilköğretim 6, 7 ve 8’inci sınıftalar. Son derece hevesliler, heyecanlılar. Buradaki imkanın farkındalar" dedi.
Deprem bölgesinde kalıcı konut çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Şahin, depremzedelerden sabretmelerini istedi. 2012 yılında her şeyin daha iyi olacağının sözünü veren İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şöyle konuştu:
"Hepsi düzelecek. Erciş, Van ve Van Gölü’nün etrafındaki deprem alanlarında konteynır ve kalıcı konut inşaatlarımız hızla devam ediyor. Haberler geliyordur size. Oradakilerin durumu da oranın şartlarına göre iyi. İnşallah bu kışı hep birlikte atlatacağız ve önümüzdeki sene her şey çok daha güzel olacak. Belki haftaya ya da yeni yılın ilk günlerinde Van’a gideceğim. Oradakilere bakıp geleceğim. Sizlerin selamını götüreceğim."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir