GENEL - 24 Aralık 2011 Cumartesi 12:26

ESTETİKTE YENİ YIL MODASI

A
A
A
ESTETİKTE YENİ YIL MODASI

Günlük hayatın vazgeçilmezleri arasına giren estetik operasyonlarda burun ve göğüs ameliyatları birinciliği korurken, kısa sürede ve riski az olan uygulamalara talep artıyor. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Aşkar, insanların bir seferde sadece tek bir operasyon yaptırmak yerine kombine ameliyatları tercih ettiğini belirterek, "Ameliyatsız uygulamalar arasında soğuk lifting, ozon ve Prp yeni yılda da en gözde uygulamalar sıralamasında üst sırada yer alacak" dedi.
Moda trendlerinde olduğu gibi estetik trendleri de yıldan yıla değişiklik gösteriyor. Küçük bir estetik müdahale ile istediğiniz görünüme kavuşmanın mümkün olduğu estetik dünyasında 2012’nin trendleri belli oldu. Eskiden olduğu gibi kadınların estetik tercihlerinin başında gelen meme estetiğinde artık normal boyutlarda meme isteniyor. Doğal durmayan büyük göğüsler yerine artık dekoltenin iyi göründüğü dik meme ağırlıklı olarak istenirken, kadınların büyük bir kısmı ise 80 B boyutlarında dolgun memeleri
tercih ediyor. Kişilerin tercihlerinin değiştiği estetik burun operasyonlarında ise artık dik burun tercih edilmiyor. Kişinin yüzüne uyumlu daha küçük ve doğal burunlar en çok yaptırılan ameliyatlardan.
Ünlülerin estetik cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar, tıptaki yaşanan gelişmelerle birlikte insanların tercihlerinin de değiştiğini söyledi. Aşkar, özellikle çalışan bayanlar veya bu tür operasyonlara fazla vakit bulamayan erkeklerin tek seferde (sağlık durumlarının el verdiği ölçüde) iki ya da üç operasyonu birden yaptırdığı kombine ameliyatların 2011 yılı içerisinde en çok tercih edilen operasyonların başında geldiğini kaydetti. Aşkar, en çok yaptıkları operasyonlardan birinin ise burun ameliyatı olduğunu
belirterek, "Geçmişte daha kalkık ve burun delikleri belirgin bir görünüm isteniyordu. Ama şimdi daha doğal ve kişinin yüzüne uyumlu burunlar tercih ediliyor. Çok düz burunlar tercih edilmiyor. Fonksiyonel anlamda sağlıklı, rahat nefes alan hem de estetik duran burun genelde kadın veya erkek herkesin ortak isteği. Burun ameliyatlarında belki tercihler değişse bile, estetik sıralamasında her daim en üstte duran uygulamalardan biri" dedi.
SOĞUK LİFTİNG YENİ GÖZDE
Erkek ya da kadınların fazla yağlardan kurtulmak için yaptırdığı liposuction ameliyatları kadar, bu yıl ameliyatsız uygulamalardan biri olan soğuk lifting de önümüzdeki yıla damga vuracak. Bölgesel yağlardan kurtulmak isteyen ve cerrahi işlem isteyen kişilerin daha kısa sürede soğuk lifting yöntemi ile yağlardan kurtulabileceğini belirten Doç. Dr. İbrahim Aşkar, "Bölgesel yağlanmanın yanı sıra yılların getirdiği yüz-vücuttaki gevşeklikler ve sarkmalar, cilt gençleştirme, selülit tedavisi, gıdı, kol,
sırt, bel, karın, basen ve bacakların iç kısımlarındaki yağ depolanması sorununu bu yöntemle çözmek mümkün. Soğuk lifting ile yağ bölgesi veya istenilen bölgeye uygulanarak yağlar eritiliyor. 2012 yılında cerrahi işlem istemeyenlerin en çok tercih edeceği uygulamalardan biri olacak" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.