KÜLTÜR SANAT - 03 Ağustos 2017 Perşembe 14:07

31 ülkenin gençleri Yalova’da buluştu

A
A
A
31 ülkenin gençleri Yalova’da buluştu

Kendi ülkelerinde Türkoloji eğitimi alan öğrenciler Yalova’ya geldi.

Kendi ülkelerinde Türkoloji eğitimi alan öğrenciler Yalova’ya geldi. Öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin gönüllü elçisi olacak.


Ülkelerinde Türkoloji eğitimi gören 31 ülkeden 140 üniversite öğrencisi, Yunus Emre Enstitüsü’nün organizasyonu ile Yalova’ya geldi. Öğrenciler Yürüyen Köşk’ü ziyaret etti. Burada Atatürk’ün Yalova’ya geldiğinde zaman geçirdiği köşkü gezen öğrenciler rehberlerden bilgiler aldı. Bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen öğrenciler, "Türkiye çok güzel bir ülke. Yalova ise gerçekten görülmesi gereken bir yer. Ülkelerimize döndüğümüzde Türkiye’yi ve Yalova’yı anlatacak ve insanların burayı görmesine yardımcı olacağız" dedi.


Yunus Emre Enstitüsü yetkilisi Abdullah Mesut Doğan ise, "Yunus Emre Enstitüsü olarak 2010 yılından beri bu etkinliği düzenliyoruz. Yurtdışındaki Türkoloji eğitimi alan öğrencileri Türkiye’ye getiriyoruz. Burada yaklaşık 3 hafta boyunca akademik eğitim alıyorlar. Ayrıca kültür gezilerimiz de oluyor. Bu organizasyon kapsamında Yalova’ya geldik. Öğrenciler illerimizi ve yörelerimizi tanıyorlar. 15 Ağustosta ise Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kapanış programı olacak" dedi.


Öğrenciler ayrıca Yalova merkez Güneyköy’de sığır ve manda boynuzlarını, gümüş ve pırlanta gibi taşlarla işleyerek takılara dönüştüren 60 yaşındaki el sanatları ustası Mehmet Atışan’ı ve RDKM Kültür Merkezi’ndeki İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi’ni ziyaret etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir