ASAYİŞ - 25 Eylül 2018 Salı 13:55

(Özel Haber) O trafik magandasına "Türkçe biliyor musun" diye sormuşlar?

A
A
A
(Özel Haber) O trafik magandasına "Türkçe biliyor musun" diye sormuşlar?

Yalova’da dün akşam saatlerinde restoranların bulunduğu sokakta yemek masalarında oturan vatandaşların üzerine otomobil süren trafik magandasının önce turist zannedildiği ortaya çıktı.

Yalova’da dün akşam saatlerinde restoranların bulunduğu sokakta yemek masalarında oturan vatandaşların üzerine otomobil süren trafik magandasının önce turist zannedildiği ortaya çıktı.


Sokaktaki iş yeri sahipleri halen olayın şokunu halen üzerinden atamazken, uyuşturucu kullandığı iddia edilen otomobil sürücüsünün ifadesinin alınamadığı belirtildi.


Edinilen bilgiye göre olay dün akşam üzeri Rüstem Paşa Mahallesi Huzur Sokak’ta meydana geldi. Vatandaşların masalarda dışarıda yemek yediği sokağa terk istikametten giren 10 BR plakalı otomobilin sürücüsü Y.Ü.(24) vatandaşların üzerine doğru hareket edince bir anda ortalık karıştı. Otomobilin altında kalmamak için masalardan kaçışan vatandaşlar canlarını zor kurtarırken, kaçmak isterken masalara ve park halindeki otomobillere çarpan sürücü çevreye zarar verdi. Bir süre sonrada otomobili park edip koşarak uzaklaştı. Olaydan sonra harekete geçen Yalova polisi Y.Ü.’yü bir fırının jeneratör odasında saklanırken yakaladı. Sürücünün yapılan üst aramasında 13.32 gram uyuşturucu madde ele geçirildiği belirtildi.



Vatandaşlar turist sanmış


Olayın şokunu halen üzerinden atamayan bölgedeki iş yeri sahipleri, uyuşturucu kullandığı iddia edilen sürücüyü önce turist sandıklarını söyledi.


Araç sürücüsünü vatandaşlarla dolu sokağa girdiğinde daha fazla ilerlememesi için uyardığını belirten Rıza Sevgili yaşadıkları o zor anları anlattı. Sevgili, "İnsanların masalarda yemek yediği yere kadar otomobili ile geldi. Ben kendisine ileriye gidemeyeceğini yolun kapalı olduğunu söyledim anlamadı. Daha sonra yabancı olduğundan şüphelendim. Camda küçük bir aralık vardı. Türkçe biliyor musun? diye sordum. Bana "git" diye eliyle işaret yaptı. O ara birisi "polis çağırın" dedi. Polis lafını duyunca panik yaptı ve yeniden hareket etti. "Gidemezsin" dedim ama dinlemedi masaların olduğu istikametten vatandaşlara rağmen aracı sürdü. Büyük bir ihtimalle uyuşturucu kullanmıştı. Gözlerinin feri gitmiş gibiydi. Maddi hasardan ziyade manevi hasarımız var. Aileleriye oturan çocuklar vardı. Az kalsın onları ezecekti" dedi.


Öte yandan olayla ilgili tahkikatın devam ettiği sürücünün öğleden sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."