GENEL - 07 Mart 2018 Çarşamba 12:21

Trafolarda Kadınlar Günü’ne dikkat çekildi

A
A
A
Trafolarda Kadınlar Günü’ne dikkat çekildi

UEDAŞ, Yalova’da trafoya “Kadına Şiddete Dur De” mesajını grafiti olarak yazdırdı.

UEDAŞ, Yalova’da trafoya “Kadına Şiddete Dur De” mesajını grafiti olarak yazdırdı.


Enerji sektörünün öncü şirketlerinden Limak Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirdiği “Trafolar Konuşuyor” projesinde kadına şiddetin önüne geçmek için trafolardan sosyal mesaj vermeye devam ediyor.


Türkiye’nin gündeminde önemli yer tutan “kadına şiddetin” önüne geçmek için farkındalık yaratmayı amaçlayan UEDAŞ, Yalova Merkez’deki Şehit Ömer Faydalı Caddesindeki iki trafoya “Kadına Şiddete Dur De” mesajını grafiti çalışmasıyla yazdırdı. Trafolar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Yalova şehir merkezindeki trafo uygulaması ile sosyal mesaj verecek. UEDAŞ, Yalova’daki bir başka trafoya ise “Engel Sen Olma” mesajını işleterek engelliler konusunda da vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.


Büyük ilgi gören ve farkındalık yaratan proje ile toplumsal ve güncel sorunların çözümüne katkı sağlanması amaçlanıyor. Şirket merkezinin bulunduğu Bursa’da hayata geçirilen proje kapsamında kadına şiddeti önlemeye karşın farkındalık görseli toplam 4 trafoda uygulandı.


UEDAŞ’ın hizmet bölgeleri olan Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da sürdürülen proje kapsamında, “Engel Sen Olma”, “Emniyet Kemeri Hayata Bağlar”, “Kadına Şiddete, Dur De” bilgilendirme yazıları trafolara grafiti şeklinde yazılıyor. Ayrıca sağlıklı yaşam ve bağımlılık konularını içeren uyarı ve bilinçlendirme yazıları da trafolara grafiti sanatçıları tarafından işleniyor.


Sosyal içerikli ilk uygulama


Projenin bu alanda yapılan ilk uygulama olduğunu belirten şirket yetkilileri, UEDAŞ’ın hizmet bölgesi olan Bursa, Yalova, Çanakkale ve Balıkesir’de belirlenen 30 trafonun proje kapsamına dahil edildiği bilgisini verdiler. Dört ilde yürütülen proje ile şuana kadar kadına şiddet, trafik kuralları, engelli haklarıyla ilgili 9 trafoda uygulamalar gerçekleştirildi.


UEDAŞ’ın hizmet bölgesinde çalışmaları devam eden projenin çeşitli kurumların da desteğiyle ulusal çapta yaygınlaştırılması planlanıyor.


Uedaş hakkında


Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde 35.501 km alanda 3.1 milyon müşteriye hizmet veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ), 4 il, 55 ilçe, 2221 mahalle ve 636 köy sorumluluk sahasında 2177 personelle 7/24 hizmet veriyor. Kurulduğu yıldan bu yana kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeye özen gösteren firma gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk ve sponsorluk projeleri ile çevre, eğitim, kültür ve sanat, spor konularına da destek oluyor. 2010 Eylül’ünde özelleşen şirket Limak Holding bünyesinde bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: “7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik ‘Bozdoğan-29’ operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonlarında 23 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre 7 ilde DEAŞ terör örgütüne yönelik “Bozdoğan-29” operasyonları düzenlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Çanakkale, Hatay, Konya, Sakarya, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat olmak üzere 7 ilde düzenlenen operasyonlar sonucu DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüten, Hatay’da 10, Yalova’da 5, Konya’da 1, Yozgat’ta 3, Çanakkale’de 1, Sakarya’da ise 2 şüpheli yakalandı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullanırken 1 Haziran 2023 - 22 Nisan 2024 tarihleri arasında 10 aylık süre içinde DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam bin 422 operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda 2 bin 991 şüpheli yakalanırken bunlardan 718’i tutuklandı. 566’sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi.