GENEL - 16 Ağustos 2017 Çarşamba 12:37

Yalova Belediye Başkanı Salman’dan korkutan açıklama:

A
A
A
Yalova Belediye Başkanı Salman’dan korkutan açıklama:

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, deprem gerçeğinin unutulduğunu belirterek, "Çok katlı bina Yalova’da cinayettir" dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, deprem gerçeğinin unutulduğunu belirterek, "Çok katlı bina Yalova’da cinayettir" dedi.


17 Ağustos Marmara depremi’nin 18. yıldönümü münasebetiyle açıklama yapan Başkan Vefa Salman, deprem gerçeğinin unutulduğunu dile getirdi. Depremde çok sayıda can kaybı veren Yalova’da 4 katın üstünde imar izni vermeyeceğine dikkat çeken Vefa Salman, "Yalova 1. derece deprem bölgesi. O dönemde insanlar deprem değil binalar öldürür gerçeğini acı bir şekilde öğrendiler. Bu, maalesef unutuldu. Gelinen nokta itibarı ile güvenli ve depreme hazır bir şehir oluşturulması anlamında çok doğru işler yapıldığını kestirmek çok zor. İmar Müdürlüğümüze kesin talimatlarımız var. Yalova’nın deprem gerçeğini kesinlikle göz ardı etmeyin dedim. Ben belediye başkanı olduğum sürece Yalova’da 4 katın üzerine çıkılmasına izin vermeyeceğim. Bunu meclise dahi getirmeyeceğim. Bazıları bunu eleştiriyor. Bunun eleştirilecek bir tarafı yok. Her ne kadar binalar öldürse de bunun zeminle ilintili bir gerçeği var. Ülkemizin en önemli deprem profesörleri, Yalova’nın çok kötü bir zemine sahip olduğunu, her ne kadar mühendislik bilimi ilerlese de, hangi tekniği kullanırsanız kullanın Yalova’da çok katlı binanın bir cinayet ve katliam riski anlamına geldiğini dile getirdiler. Ben bunu bilirken ve depremi yaşamışken, Yalova’da çok katlı binaya göz yummam. Kaldı ki Yalova gibi Bursa, İstanbul ve Kocaeli’nin tam ortasında kalan bir ilde mevcut yapısını koruması gerektiğine inanıyorum. Yalova beton yığını olmamalıdır. Yalova’da artık neredeyse çadır kent kuracak yer dahi kalmadı. Depremde toplanma alanı neresi olacak, çadırlar nereye kurulacak bilen yok" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir