SPOR - 14 Kasım 2017 Salı 14:38

Yalova Group Belediyespor’da Deniz Doğan Yiğit kadro dışı kaldı

A
A
A
Yalova Group Belediyespor’da Deniz Doğan Yiğit kadro dışı kaldı

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Yalova Group Belediyespor’da kötü gidişatın faturası kaptan Deniz Doğan Yiğit ve kondisyoner Uğur Iğdır’a kesildi.

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Yalova Group Belediyespor’da kötü gidişatın faturası kaptan Deniz Doğan Yiğit ve kondisyoner Uğur Iğdır’a kesildi. Kulüp, yaptığı toplantının ardından başantrenör İlker Salman’la yola devam ederken, Deniz Doğan Yiğit kadro dışı kaldı.


Birçok oyuncuya para cezası kesen Yalova ekibi, kondisyoner Uğur Iğdır ile yollarını ayırdı. Sezon öncesi oynanan Federasyon Kupası maçlarında C Grubunu 8 puanla ikinci sırada tamamlayan Yalova Group Belediyespor, adını son 8 takım arasına yazdırmayı başarırken, ligde oynadığı 8 maçın tamamını kaybederek TBL’de son sırada bulunuyor. Yalova Group Belediyespor Basketbol Şube Sorumlusu Murat Dönmez, ”Sezon öncesi kadromuzu kurarken ciddi sıkıntılar yaşadık. İstediğimiz bazı oyuncuları alamadık. Bazılarına bütçemiz yetmedi, bazıları da bize gelmek istemedi. İmkanlarımız doğrultusunda kurulabilecek en iyi kadroyu kurduğumuzu düşünüyorum. Sezon öncesi bizim için çok önemli iki oyuncumuzun sakatlığı oyun planlarımızın değişmesine neden oldu. Sakatlanan oyuncularımızın yerine transfer için çok bir şansımız yoktu ve transfer ettiğimiz oyunculardan henüz istediğimizi almış değiliz. Genç ve mücadeleci bir takım kurmaya çalıştık. Ama bu genç kadronun da birtakım dezavantajlarını yaşıyoruz. Maçların içinde çok fazla inişler-çıkışlar yaşıyoruz. Türk oyuncularımızdan beklediğimiz katkıyı henüz alamadık. Doğan Deniz ile kan uyuşmazlığı yaşadık ve kadro dışı bırakmak zorunda kaldık. Artık oyuncularımızda üstüne düşeni yapmalı ve giydiği formanın hakkını vermesi gerekiyor. Sahada mücadele etmek ve kazanmak için savaşmaktan başka bir seçeneğimiz yok. Maç kaybedebiliriz, geçen sezonda çok maç kaybettik. Ama kaybettiğimiz maçları kendi yaptığımız hatalar ile kaybetmemiz gerekir. Maçlarımızda bize çalınan ve çalınmayan düdükler arasında çok fazla çelişki olduğunu düşünmeye başladık. İki ya da üç oyuncu takviyesi yapmak için çalışmalara başladık. Bütün teknik kadromuza olan güvenimiz tamdır. Hedeflerimizde hiçbir sapma olmadan, elimizden gelen mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ne olursa olsun hiçbir bahaneye sığınmadan her maçımızı kazanmak için son topa kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.