GENEL - 07 Ağustos 2018 Salı 17:59

Yalova Ziraat Odası’ndan açıklama

A
A
A
Yalova Ziraat Odası’ndan açıklama

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli ildeki tarım alanlarının ve buna bağlı olarak ziraî üretimin her geçen gün azaldığını söyledi.

Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli ildeki tarım alanlarının ve buna bağlı olarak ziraî üretimin her geçen gün azaldığını söyledi.


Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, tarım alanlarının hızla azaldığına dikkat çekerek, "1750 binli Yalova Çevre Düzeni Planı’nda da tarım alanlarının yine azaltıldığını üzülerek görüyoruz. Yalova’da eskiden günde seralarda üretilen 5 kamyon salatalık, domates ve biber İstanbul ve çevre vilayetlere gönderildi. Ancak şimdi 1 kamyon dahi sebzeyi göndermekte zorlanıyoruz. Kalanlar da bu işi bırakmayı düşünüyorlar. Yalova’da zirai üretim kelimenin tam anlamıyla, ‘S.O.S’ veriyor. Eğer böyle sürerse birkaç yıl içerisinde sebze ve meyve üreten çiftçi kalmayacak” dedi.


“Çiftçilerin mağduriyeti giderilmedi”


Beşli, geçtiğimiz aylarda Yalova’da meydana gelen sel felaketinde zarar gören çiftçilerin zararlarının ve mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik halen bir adım atılmadığından da dert yandı. Hasar tespit çalışmalarının yapılmasının üzerinden uzun zaman geçtiğini anlatan Beşli, “Geçtiğimiz aylarda yaşanan selde ekili alanlarda ve seralarda ciddi maddî zarar meydana gelmişti. Yalova Valiliği başkanlığında oluşturulan hasar tespit komisyonu, zarar gören noktalarda inceleme yaparak zararları bakanlığa bildirmişti. Aradan geçen onca zamana rağmen çiftçilerin mağduriyetleri halen giderilmedi. Bu konuda ilimizin siyasetçilerine özellikle de milletvekillerine büyük bir görev düşüyor. Aynı dönemde Bursa’nın Gemlik ilçesinde zarar gören çiftçilere 40 milyon TL para gönderildi ve zararlarının bir bölümü karşılandı. Bunda en büyük etki Bursa milletvekillerinin Ankara’daki çalışması oldu. Yalova milletvekillerinin de aynı çalışmaları yapmasını hiç değilse Yalovalı çiftçilerin zararlarının bir kısmını karşılayacak bir kaynağı Yalova’ya getirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Uçan evin çatısı apartmanın duvarına ok gibi saplandı Kastamonu’da saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına ağaçları devirdi, apartmanların çatıları uçtu, araçlarda hasara neden oldu. Bir evin uçan çatısı ise, bir apartmanın duvarına ok gibi saplandı. Büyük korkuya yol açan fırtınada 2 kişi yaralandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün "sarı" kodlu uyarı yaptığı Kastamonu’da fırtına etkili oldu. Saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına, ağaçları devirdi, binaların çatısı uçtu, ağaçları kökünden söktü, elektrik direklerini yıktı. Fırtına nedeniyle Kastamonu’da Candaroğulları, Kuzeykent, Mehmet Akif Ersoy ve Saraçlar Mahallesi’nde ağaçlar devrildi, binaların çatıları uçtu. Binalardan fırtınanın savurduğu çatı malzemeleri park halindeki araçların üzerine devrildi. Park halindeki araçlarda büyük hasar oluştu. Uçan çatı duvara saplandı Fırtına sebebiyle binaların çatısından savrulan parçalar, Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde bir binanın duvarına ok gibi saplandı. Ayrıca binan balkonuna da zarar veren çatıdan uçan parçalar park halindeki araçlarında camlarını kırdı. Fırtına nedeniyle belediye ve AFAD ekipleri teyakkuza geçti. Ekipler vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda hasar oluşan bölgelere giderek inceleme yaptı. Belediye ekipleri ise devrilen ağaçları kaldırıp, cadde ve sokaklarda temizlik çalışması yaptı. 2 kişi yaralandı Fırtına sebebiyle Taşköprü ve Doğanyurt ilçelerinde iki kişi yaralandı. Yaralanan şahıslar, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ayrıca Kastamonu’da etkili olan şiddetli fırtına, elektrik ve iletişim hatlarında da kesintiye neden oldu. Şu anda Merkez ilçede 25 bölgede elektrik kesintisi yaşanırken ekipler, elektrik kesintisi yaşanan yerlerde çalışmalarını sürdürüyor. Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, “Büyük bir fırtına geldi, çatılarımız uçtu, elektrik tellerimiz koştu. Yukarı Budamış mevkisinde ağaçlar devrildi. Elektrik ve internetimiz yok” dedi. Erol Karagöz adlı vatandaş ise, “Arabaların üzerine çatı göçtü. Biz evdeydik sonradan fark ettik. Arabamızın camı kırıldı demir içine girdi. Bir arabanın tamponu zarar gördü” diye konuştu. Muzaffer Ekici de, “Fırtına nedeniyle çatılarımız uçtu. Çatıdan çıkan direkler komşunun evine saplandı. Arabalarda maddi hasar var can kaybı yok çok şükür” ifadelerini kullandı. Öte yandan, fırtınanın gece saatlerine kadar aralıklarla etkili olması bekleniyor.
İstanbul Trafikte tartıştığı sürücüye bıçak çekti, hakaretler savurdu Pendik’te bir sürücü, trafikte tartıştığı tır sürücüsüne bıçak çekti, hakaretler savurdu. O anlar tır sürücüsü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olay, Pendik’te Harmandere Mahallesi’nde saat 16.40 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, bir otomobil sürücüsü, yol verme nedeniyle tır sürücüsü Fatih Karaçoban ile yolda tartıştı. Otomobil sürücüsü tırın önünü keserek durdurdu. İki sürücü arasındaki tartışmanın alevlenmesiyle otomobil sürücüsü aracının torpidosundan bıçak alarak geri döndü. Tır sürücüsü, aracından inmeden o anları cep telefonu ile kayda aldı. Çevredeki vatandaşlar ise tarafları sakinleştirerek tartışmayı sonlandırmaya çalıştı. Bıçaklı şahsın aracına binip uzaklaşmasıyla tartışama sonlandı. Tır sürücüsü Fatih Karaçoban, "Pendik Harmandere Mahallesi’nde kırmızı ışık sonrası ben tır ile seyir halindeyken otomobil sürücüsü ortadan sollamaya çalıştı. Önümden ya da arkamdan değil tırın ortasından, ‘ne yapıyorsun’ dediğimde benimle tartışarak, küfürler savurarak bıçak çekti. Daha sonra arkadaki araçtan 2 kişi gelerek onu götürmeye çalıştılar. Onların da onunla beraber olduklarını düşünüyorum, onlar da küfürler savurdu. Araçta içki şişeleri var. Alkollü kafası güzel, ne dediğini bilmiyor bana bıçak çekti. Gerekli cezayı almasını istiyorum. Karakola giderek şikayetçi olacağım” diye konuştu.
Konya Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Corendon Alanyaspor: 2 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Konyaspor sahasında, Corendon Alanyaspor’a 2-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 51. dakikada Yunus Özdemir kazandığı topla rakip ceza alanına hareketlendi. Yunus’un rakip ceza alanı önünden ceza alanı içerisine gönderdiği topa sahip olan Ahmed Hassan’ın şutu kaleci Deniz’de kaldı. 52. dakikada Ndao’nun ceza alanı önü sağ çaprazdan orta şut karışımı şutu kaleye yöneldi. Kaleci Ertuğrul topu yumruklayarak uzaklaştırdı. 59. dakikada sağ kanatta Ndao’nun pasına hareketlenen Nzonzi son çizgide kale alanına yerden ortasını gönderdi. Sambou’dan önce kaleci Ertuğrul topa sahip oldu. 89. dakikada Eduardo orta sahada pasını Sisto’ya aktardı. Sisto’nun ceza alanı içerisindeki vuruşu defanstan sekerek kornere çıktı. 90. dakikada Alanyaspor ceza alanı önünde kafalardan seken top, Moreno’nun önünde kaldı. Moreno’nun vuruşu az farkla autta çıktı. 90+2. dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Eduardo’nun güzel vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-2 Hakemler: Oğuzhan Çakır, Mehmet Salih Mazlum, Ali Tuna Konyaspor: Deniz Ertaş, Uğurcan Yazğılı (Ahmet Oğuz dk. 85), Adil Demirbağ, Hadebe, Guilherme, Nzonzi, Soner Dikmen (Cikalleshi dk. 68), Ndao, Oğulcan Ülgün (Cicaldau dk. 10), Ethemi (Moreno dk. 68), Sambou (Prip dk. 68) Yedekler: Mehmet Erdoğan, Yunus Mallı, Cebrail Karayel, Kahraman Demirtaş, Damjanovic, Teknik Direktör: Fahrudin Omeroviç Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Furkan Bayır, Aliti, Balkovec, Richard, Janvier (Lima dk. 90+4), Oğuz Aydın (Sisto dk. 88), Efecen Karaca (Eduardo dk. 88), Yunus Özdemir (Fatih Aksoy dk. 90+4), Hassan (Ui-Jo dk. 65) Yedekler: Yunus Karagöz, Novais, Yunus Bahadır, Anderson, Mert Torlak Teknik Sorumlu: Orhan Çıkırıkçı Goller: Hadergjonaj (dk. 45+1), Eduardo (dk. 90+2) (Alanyaspor) Sarı kartlar: Hadabe, Uğurcan Yazğılı (Konyaspor), Efecan Karaca, Yunus Özdemir, Eduardo (Alanyaspor)