SAĞLIK - 06 Ocak 2018 Cumartesi 13:34

Yalova’da çölyak hastalarına özel mutfak

A
A
A
Yalova’da çölyak hastalarına özel mutfak

Yalova Belediyesi tarafından işletilen Engelsiz Kafe, çölyak hastaları için glutensiz mönü hizmeti vermeye başladı.

Yalova Belediyesi tarafından işletilen Engelsiz Kafe, çölyak hastaları için glutensiz mönü hizmeti vermeye başladı. Mönüyü Belediye Başkanı Vefa Salman tanıttı.


Bu hizmetle sosyal belediyecilik dalında ödül alan Yalova Belediyesi, enzim eksikliği sebebiyle vücuda yüksek protein içeren gıdaların girmesinin yasak olduğu hastalık olarak bilinen ‘fenilketonüri’ (PKU) hastaları için de hizmet vermeye başladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da Engelsiz Kafe’yi ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Salman, “Ürün yelpazemizi genişleterek çölyak hastalarına ve fenilkötonüri hastalarına hizmet vermeye başladık. Bu mutfakta mantı, pide, poğaça, kurabiye, tatlı çeşitleri, krep, pasta çeşitleri gibi her türlü ürünü haftanın üç günü çıkarmaya başladık. Hastalarımız buraya gelip istedikleri ürünü yeme şansı bulabiliyorlar” dedi.


2018 yılı itibariyle yine hastalardan gelen talepler doğrultusunda bir ilke daha imza atıldığını belirten Başkan Salman, “Çölyak ve fenilkötonüri hastaları için un ve ekmek satışını da başlattık. Çünkü bunu hastalarımızın dışarıdan getirmeleri çok maliyetli oluyordu. Ben buradan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Kendisine yapmış olduğum talebi hemen ertesi gün cevapsız bırakmayarak Halk Ekmek’e vermiş olduğu talimatla bizlere bu konuda yardımcı oldu” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir