GÜNDEM - 22 Ağustos 2008 Cuma 16:15

"İktidarı artık millet belirliyor"

A
A
A
"İktidarı artık millet belirliyor"

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, artık ülkede iktidarı mafya ve çeteler değil milletin belirlediğini söyledi.

Erdoğan,  "Birileri mafyanın avukatlığına soyunabilir ama millet ne derse neticede o olur. Devlet-millet kaynaşması olduğu müddetçe istenilen yarınlara hep birlikte kavuşacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Bir dizi açılış ve etkinliklere katılmak üzere memleketi Rize'ye gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Güneysu ilçesindeki evinde dinlendikten sonra Cuma Namazı'nı Güneysu Merkez Camii'nde kıldı. Camiye gelişi öncesi cami çevresinde uzman köpekler yardımı ile bomba araması yapılırken, Başbakan Erdoğan camiye ezan okunduktan sonra gelebildi.

Namaz sonrası cami içinde hemşerileri ile görüşen Başbakan Erdoğan, daha sonra Başbakanlığa ait otobüsün üzerinden hemşerilerine hitap etti.
Çeşitli açılışlarda bulunmak üzere Rize'ye geldiğini kaydeden Başbakan Erdoğan "Türkiye bir değişim ve dönüşüm içinde. Adeta kendini, tarihini buluyor.

Göreve geldiğimizde kişi başına düşen milli gelir 3 bin 330 dolardan ham dolsun 2007 yılı sonu itibariyle 9 bin 330 dolara ulaştı. 3 kat arttı. 3 tane önemli ilkemiz var. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksulla mücadele. 10 yılların sorunu olan bu sorunları peyderpey azaltıyoruz. İnşallah daha da iyi olacak. Artık bu ülkede iktidarı mafya ve çeteler değil, millet belirliyor, siz belirliyorsunuz. Birileri mafyanın avukatlığına soyunabilir ama millet ne derse neticede o olur. Devlet-millet kaynaşması olduğu müddetçe istenilen yarınlara hep birlikte kavuşacağız.

Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Muhalefet zaman zaman bizim yaptıklarımızı farklı dile getirebilir ama ben size bir şey söyleyeyim. Bekara karı boşamak kolaydır. Muhalefetin hiçbir sorunu yok ki. Onların da iktidar olduğu zaman yaptıklarını biliyoruz. Evet borcumuz arttı ama borç yiğidin kamçısıdır. Zafiyet içinde olan zavallıların değil. Borçtaki artışı konuşanlar, milli gelirdeki artışı konuşmuyor. Dünyanın en borçlu ülkesi ABD. Ama problem değil. Ama onların GSMH'si yüksek" şeklinde konuştu.

Millete hizmeti gaye edindiklerini hatırlatan Erdoğan "Biz bu millete efendilik yapmıyoruz, hizmet ediyoruz. Bunu yaptığınız zaman zaten millet seni layık olduğun yere getirir. Yoksa geçmişte olduğu gibi sandığa gömer. Koltuklar kimseye baki değildir, Tayip Erdoğan'a da baki değildir. Millet yeter artık der, yüzünü görmekten bıkabilir. Olabilir zaten demokrasinin güzelliği bu" diye konuştu.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yapılan HES inşaatları ve çevrecilerin tepkisini de değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:  "Türkiye enerjinin yüzde 52'sinin doğalgaz çevrim santrallerinden elde ediyor. Yükselen petrol ve doğalgaz fiyatları elektrik fiyatlarını sürekli arttırıyor. Biz 5 yıl elektriğe zam yapmadık, dayandık. Ama bu cari açığı arttırdı. Artık dayanmak mümkün değil. Bizde elektrik fiyat artışları otomatiğe bağladık. Buna bir tedbir almak gerekiyordu.

 Eskiden su akar Türk bakar derlerdi. Su akmış biz hep bakmışız. Ama artık bu anlayış değişiyor. Bu nedenle Türkiye genelinde HES'lerle ilgili çalışma başlattık. Bu daha önceden de gündemdeydi. Bu konuda ciddi adımları biz attık. Dünyanın değişik yerlerinde çevreci adı altında insanlar vardır.

Bunları siz ne iş yaparsınız diye sorsanız, inanın ele avuca gelen bir şeyleri yoktur. Sadece boş vakitlerini değerlendirirler. Bakın yarın gazeteler bunu yazar. Gerçek çevreci benim, çevrecilerin daniskasıyım. Benim Belediye başkanı olduğum dönemde yaptıklarımı İstanbullu hemşerilerim çok iyi biliyor. O dönemde çok sayıda ağaç diktik. Fidan da değil. İstanbul'a su getirmek için yaptığımız çalışmalar o dönemde çok eleştirildi.

Dağları deliyoruz, tüneller açıyoruz. İstanbul'un su problemini gidermeye çalışıyoruz. Bu durumda ağaçların kesilmesi de normaldir. Sonuçlarını görmüyorlar. Amaçları sadece engellemek."

Başbakan Erdoğan, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini de ifade ederek "Bu durum zaman zaman speküle ediliyor. Sanki terörü biranda bitirmenin belli bir tarife varmış gibi. Ama dünyanın hiçbir yerinde hiçbir ülke terörü sıfırlayamadı. Biz neler yapılması gerekiyorsa onların hepsini yapıyoruz. Terör adi bir suç değil ki nerede ne zaman kimi vuracağı hiç belli olmuyor. Zaman zaman maalesef şehitlerimiz oluyor. Bunlar bizim ciğer parelerimiz içimiz yanıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Güneysu ilçesinden ayrılırken, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki polis noktasına geçtiğimiz ay düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Rizeli polis memuru Nedim Çalık'ın Çaykent beldesi Müderrisler mahallesindeki evine taziye ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.

MUSTAFA USTA-GÖKMEN ŞAHİN-ERSEN KÜÇÜK -RİZE

Bunlar Da İlginizi Çekebilir