YEREL HABERLER - 19 Ekim 2016 Çarşamba 14:36

Salihli’deki içme suyu arıtma tesisleri denetlendi

A
A
A
Salihli’deki içme suyu arıtma tesisleri denetlendi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü’nün vatandaşlara daha sağlıklı içme suyu temini sunmak için devreye aldığı içme suyu arıtma tesislerinde İl Sağlık Müdürlükleri tarafından da kontroller yapılıyor.
MASKİ Genel Müdürlüğü, 17 ilçede vatandaşlara daha sağlıklı içme suyu temin etmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Vatandaşlara ulaşan içme suyu ile ilgili MASKİ’nin kendi bünyesinde yaptığı denetimlerin dışında Valiliğe bağlı Sağlık İl Müdürlüğü de il genelinde kontroller yapıyor. Bu kapsamda yapılan denetimlerde Kurttutan, Karapınar, Adala ve Sindel’de bulunan içme suyu arıtma tesislerinden numune alındı. Tesislerde yapılan kontrollerde çalışma düzeni tam not alırken, klor miktarının da istenilen seviyede olduğu görüldü.
“Hiçbir içme suyu arıtma tesisimizde sorun yok”
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, içme suyu artıma tesisleri ile hanelere nitelikli ve kaliteli su ulaştırdıklarını ve suların kontrollerinin de düzenli bir şekilde yapıldığını söyledi. Aslay, “İdare olarak vatandaşlarımızın her ihtiyacını karşılamak adına var gücümüzle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızdan biri de içme suyu arıtma tesisleri. Açtığımız sondajlardan gelen numune sonuçlarına göre içme suyu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Tesislerimiz düzenli olarak sadece idaremiz tarafından değil, Valiliğe bağlı İl Sağlık Müdürlükleri tarafından da kontrol ediliyor. Analizlerin tarafsız bir kurum tarafından yapılmasına da büyük önem veriyoruz. Şu ana kadar hiçbir içme suyu arıtma tesisinde sorun yaşamadık. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün de büyük önem verdiği içme suyu arıtma tesislerimiz sayesinde vatandaşlarımıza ulaşan suyun kalitesini artırıyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan sağlık personeli Berna Çetintaş, Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser Mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde ’Cadı atölyesi’ adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar ?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da , İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim ? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Kütahya Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden katıldığı Hırvatistan’daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi. Tavşanlı’da Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi sağlık personeli evli ve 2 çocuk annesi Berna Çetintaş, Hırvatistan’nın Braç adasında 19.’su düzenlenen Biser mora adlı gastronomi festivalinde Pastry Art kategorisinde "Cadı atölyesi" adını verdiği yenilebilir heykel pasta ile altın madalya ile ödüllendirildi. "Ülkem adına güzel bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum" diyen Berna Çetintaş, "Büyük oğlum doğduğunda ’acaba nasıl yapılır pastalar?’ diye merak etmeye başlamıştım. Araştırdım ve pandemi döneminde online eğitimler almaya başladım. Bu eğitimler sonrasında farklı pastaların yapımına ilgimin olduğunu düşündüm ve bunun üzerine biraz daha çalışmalarımı arttırdım. En sonunda da böyle güzel bir başarı elde ettim. Eserimi, yaklaşık iki ay gibi süre zarfında oluşturdum. İki ay sonrasında da, İzmir’de Gastronomi Derneği adı altında bir dernek üyesiyim aynı zamanda. Dernekle birlikte Braç adasında yolculuk yaptık ve orada ödülümü aldım. Sağlık personeliyim, mesleğim bu değil ancak, ben bu işi bırakmayı düşünmüyorum. Kendime ne katabilirim? Bunlarla ilgili çalışmalarıma devam edeceğim. Hobi olarak başladığım bu işi profesyonel olarak devam ettirmeyi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.