YEREL HABERLER - 30 Kasım 2016 Çarşamba 10:42

Bulanık Belediyesinden halka yardım

A
A
A
Bulanık Belediyesinden halka yardım

Muş’un Bulanık Belediye Başkan Vekili Ömer Şahin, ilçe genelinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulundu.
Bulanık Belediye Başkanlığınca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında kayıtlı olan ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunmaya devam ediyor. İlçe genelinde yaklaşık 10 bin aileye gıda yardımı yapıldığını ifade eden Bulanık Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Şahin, “Göreve geldiğim günden beri Bulanık halkına hizmet için geldim. Hedefim, bu ilçede görev yaptığım süre zarfında bir nebzede olsa halkı mutlu ettiysem ne mutlu bana. Devlet olarak hizmet yapsak, onlar nasıl mutlu olursa bizde öyle mutlu oluruz. Vatandaşlarımıza hizmet etmek boynumuzun borcudur. Devlet her zaman vatandaşına şefkatli elini uzatmıştır. Belediye başkanlığına kayyum olarak geldiğim günden beri belediyede olan ve halka nasıl bir hizmet etmek anlayışı ile STK’larla birlikte istişare ettik. Bulanık ilçesini nasıl güzelleştirelim. Her zaman dile getirdiğimiz gibi Bulanık inşallah bahar ayı başlamasıyla birlikte büyük bir şantiyeye dönüşecektir” dedi.
İlçe merkezinde bahar ayı ile çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Şahin, “Belki yapılan yardımları bazıları hoş görmeyebilir. Ama devlettin imkanlarını halka sunmak, halkında devamlı devletin kendilerini yalnız bırakmadığını göstergesidir. İlçede ilk önce huzur ve insanların mutlu bir şekilde yaşamasıdır. Halkımıza daha iyi hizmet vermek için bu göreve geldiysek, bunu en iyi bir şekilde milletimize sunacağız. Belediyecilik budur. Herkes hizmet etseydi, bu sıkıntılar belki olmazdı. Herkes bunu iyi bilsin, devlet her zaman vatandaşın yanındadır. Şu anda Bulanık ilçesinde ihtiyaç sahibi olan binlerce vatandaşıma gıda yardımında bulunuyoruz. Yardımlarımız her zaman devam edecek” ifadelerini kullandı.
Yardımları alan F.E. ise, “Yapılan bu yardımlar için Allah kaymakamdan ve devletimizden razı olsun. Göreve geldiği günden beri temizlik ve su sıkıntısı çekmedik. Şehitlik Mahallesi’nde oturuyorum, çöpler alınıyor ve suyumuz geliyor. Bu da bizlere yetiyor. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.