ASAYİŞ - 30 Kasım 2016 Çarşamba 12:16

Yangında yaralı kurtulan öğrenciler olayın şokunu atlatamadı

A
A
A
Yangında yaralı kurtulan öğrenciler olayın şokunu atlatamadı

Adana’nın Aladağ ilçesinde bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında yaralanan öğrencilerden üçünün Kozan Devlet Hastanesi’ndeki tedavileri devam ediyor. Konuşamayan öğrencilerin olayın şokunu üzerlerinden atamadıkları görüldü.
Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangında yaralanan öğrencilerden 6’sı dün gece Kozan Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alındı. Öğrencilerden Şule Altun (11), Seda Topbaş (12) ve Emine Pertlek Adana’daki hastanelere sevk edildi. Yasemin Kara (13), Hatice Sultan (12) ve Nefize Sarıkaya’nın (14) tedavileri devam ediyor.
Olayın şokunu üzerinden atamayan öğrencilere Kozan Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) görevlileri psikolojik destek veriyor.
Öğrenciler olayın şokundan dolayı konuşamazken, Yasemin Kara’nın babası Mehmet Kara, "Olayı bir yakınım beni arayınca duydum. Hemen muhtar ile yurdun olduğu yere gittik fakat kızımızı buraya getirmişler. Durumu iyi" dedi.
Nefize Sarıkaya’nın babası Hüsamettin Sarıkaya da olayı, "Televizyondan öğrendim. Sonra bir yakınım aradı öyle öğrendim. Konuştuğu zaman ağlamaya başlıyor ama kızımızın durumu iyi. Bir sıkıntı yok" diye konuştu.
Öte yandan, Kozan Devlet Hastanesi’ne gelen CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ve MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı’nın yaralı öğrencileri ziyaret ederek bilgi aldığı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.