YEREL HABERLER - 30 Kasım 2016 Çarşamba 17:34

Emlak ve Emlak yönetimi öğrencilerini işsizlik korkusu sardı

A
A
A
Emlak ve Emlak yönetimi öğrencilerini işsizlik korkusu sardı

Kırıkkale Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerini iş telaşı şimdiden sarmış durumda.
Hali Hazırda 8 bin mezunu bulunan ve bu sene sonu mezun olacaklarla birlikte mezun sayısı 10 bini bulacak olan Emlak ve Emlak Yönetimi öğrencilerini iş telaşı sardı. Meslek Yüksek Okulundan mezun olan öğrenciler kamuda yalnızca Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde istihdam edilen ve yılda ortalama 2 bin mezun verilmesine karşılık yurt genelinde 200-300 kişinin istihdam edilmesi öğrencileri kara kara düşündürüyor.
"Daha geniş istihdam istiyorlar"
Kırıkkale Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Meslek Yüksek Okulunda öğrenim gören öğrenciler, kurumlarda daha fazla istihdam beklediklerini ifade ettiler. Belediyelerde Emlak Müdürlükleri ve İmar Müdürlükleri gibi yerlerde istihdam edilmediklerini belirten öğrenciler dertlerini anlatabilmek için Türkiye Büyük Millet Meclisine giderek Milletvekilleri ile görüşüyorlar. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mehmet Demir’i TBMM’de ziyaret eden öğrenciler sıkıntılarını dile getirirken çözüm istediler.
"Diplomalı İşsizler Ordusu Yetişiyor"
Kırıkkale Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden Lefika Nur Doğan, “Gelecek vadeden iş sektörü olarak bu bölümlere yönlendirildik. Ancak her geçen sene mezun sayısı arttı, istihdam sayısı azaldı. Şuan mezun sayımız 8 bin, bizlerle birlikte bu sene 2 bin mezun daha vereceğiz. Yani toplam mezun sayısı 10 bin olacak, devamında maksimum 300 ikişilik stihdam sağlanacak. 9 bin 700 kişide kaderine terk edilecek ve hiç biri mesleğini icra edemeyecek. Bölümümüze uyan devletin bir çok kurumu var ancak buralara vasıfsız lise mezunları tercih ediliyor, bölümünü okumuş ve mesleki eğitimini almış bizlerse işsiz kalıyoruz. Sorunlarımızı Milletvekillerimize ileterek çare bulmalarını bekliyoruz. Bu sorun her sene daha da büyüyerek devam edecek, şimdiden önlemlerin alınmasında fayda var” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.