YEREL HABERLER - 01 Aralık 2016 Perşembe 14:10

Atletizim takımı, Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Bayraktar’ı ziyaret etti

A
A
A
Atletizim takımı, Büyükşehir Belediyespor kulüp başkanı Bayraktar’ı ziyaret etti

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar, Atletizm Milli Takımı Sırıkla Atlama Antrenörü Alexander Simakhin’i makamında ağırladı.
Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu Üyesi Yusuf Ertuğrul Erdem ile antrenörler Atakan Gündoğdu ve Hamit Gündoğdu’nun da hazır bulunduğu ziyarette atletizm takımı ve devam eden çalışmalar ele alındı. Yetenekli gençleri denemek ve mevcut sporcuların antrenmanlarına eşlik etmek üzere Sakarya’da bulunan Simakhin, bir hafta boyunca Büyükşehir Belediyespor Atletizm Takımı’nın antrenmanlarına da katılacak. Ziyarette konuşan Alexander Simakhin, “Sakarya’da gördüğüm sporcu potansiyelinden çok etkilendim. Burada farklı yaş gruplarında geniş bir sporcu potansiyeli var. Çocuklar okullarından çıktıkları gibi kulübün tahsis ettiği araçlarla büyük bir heyecanla antrenmanlara geliyor. Bu anlamda Sakarya’da diğer illerde görmediğim bir uygulama var. Aynı zamanda antrenman salonunuzu da beğendim. Bazı noksanlıkların giderilmesi konusunda Atletizm Federasyonu’na gerekli raporu yazacağım. Kulüp olarak sizleri tebrik ediyorum. Böyle planlı çalışma mutlaka başarıyı da beraberinde getirecektir” dedi.
Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar ise yaptığı konuşmada, “Sakarya’ya ilgisinden dolayı başta Atletizm Federasyonu Başkanımız Fatih Çintimar ve Genel Sekreter Fahrettin Yıldız’a şükranlarımı sunuyorum. Kulübümüzün ilk kurulduğu yıldan bu yana, yani 15 yılı aşkın süredir Atletizm branşımız bulunuyor. Sizin de ifade ettiğiniz gibi şehrimizde atletizm sporu gençlerimiz tarafından ilgiyle karşılanıyor. Önemli başarılara imza atacak genç bir sporcu potansiyeline sahibiz. Bu anlamda antrenörlerimiz de kendini ispatlamış isimler. Uluslararası arenada tanınmış sizin gibi değerli bir isimle çalışmak sporcularımıza ayrı bir heyecan ve deneyim kazandıracaktır. Tespitleriniz bizler için önemli olacak” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.