SPOR - 08 Eylül 2017 Cuma 09:03

Kırıkkale’de hakemler sezonu açtı

A
A
A
Kırıkkale’de hakemler sezonu açtı

Kırıkkale bölgesinde görev yapacak futbol hakemleri düzenlenen sezon açılışı töreninde bir araya geldi.

Kırıkkale bölgesinde görev yapacak futbol hakemleri düzenlenen sezon açılışı töreninde bir araya geldi.


Eylül ayı sonlarında başlaması planlanan Bölgesel Amatör Lig (BAL) futbol müsabakaları öncesi, Kırıkkale bölgesinde görev alacak futbol hakemleri düzenlenen törenle sezon açılışı yaparak çalışmalarına başladılar.


Düzenlenen açılış töreninde konuşan Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, “Allah’tan duamız, herhangi büyük bir hadise yaşanmadan, kazasız, belasız 2017 - 2018 sezonunu tamamlayalım. Benim hakem arkadaşlara, burada bir eğitimci olarak tavsiyem mutlaka bir yabancı dil öğrenmeleri, iyi ya da kötü bir İngilizce eğitimi almaları. Hangi branş olursa olsun hakem bir tane yabancı dil bilmek zorunda, bildiğiniz zaman siz kazanırsınız. İlimizde toplam 15 tane takımımız var ikinci kümeyle birlikte. Bizler birer eğitimciyiz arkadaşlar, hakemlerde bu ailenin bir parçasıdır. Mutlaka okul sporlarında görev aldınız. Sağ olsun görevli arkadaşlar bir taraftan beden eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize yardımcı oluyor. Örneğin bir taç atışının nasıl olacağını çocuğa gösteriyorlar. Tüm bunlar yardımlaşma ve eğitimin bir parçasıdır. İnsan kazanmak çok zor ama kaybetmek çok kolay, bu noktada sizlerin çok büyük yardımlarınız oluyor” açıklamalarında bulundu.



“Yaş kategorisinde bir lig istiyoruz”


Futbol branşında ilginin her geçen sene arttığını dile getiren Rıfat Ünlü, bu sene futbolda yaş kategorisinde U12, U15 gibi ligler oluşturmak arzusunda olduklarını dile getirdi. Ünlü, “Bunun yanı sıra da inşallah amatör spor haftasında, bakanlığımızın katkılarıyla tüm amatör spor kulüplerine bir çanta hazırladık, içinde yağmurluk eşofman, antrenman malzemesi gibi malzemeler bulunuyor. Şu an malzemeler geldi, kulüplerimize bunları dağıtacağız. Amatör Spor Haftası bildiğiniz üzere Eylül sonu ile Ekim başı arası, o süreçte kulüplerimize malzemelerimizi vereceğiz. Şunu özellikle belirtmeliyim ki ilimizin artık tesis noktasında sıkıntısı yok. Fair Play ruhu Kırıkkale’de inşallah bu sene sahaya ve tribünlere yansır, herhangi bir sıkıntı yaşamayız" dedi.


Ayrıca düzenlenen törene Kırıkkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin, Kırıkkale İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet İnan katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.