EĞİTİM - 08 Eylül 2017 Cuma 12:38

Sur’da ‘okul güvenliği’ toplantısı yapıldı

A
A
A
Sur’da ‘okul güvenliği’ toplantısı yapıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kaymakam Bilal Özkan başkanlığında “okul güvenliği” toplantısı yapıldı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kaymakam Bilal Özkan başkanlığında “okul güvenliği” toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni eğitim-öğretim yılı döneminde alınacak güvenlik önlemleri ve yapılabilecekler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.


Diyarbakır’ın Sur ilçesinde “okul güvenliği” toplantısı yapıldı. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, ilçede görev yapan muhtarlar, okul yöneticileri, okul aile birliği başkanları ve veliler katıldı. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması dilekleriyle konuşmasına başlayan Özkan, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi eksiklikleri, sorunları tüm paydaşlarıyla birlikte istişare etmek, son hazırlıkları gözden geçirerek, son kontrolleri yaparak daha sağlıklı bir eğitim sürecine girmek için toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Okul çevrelerinde alınacak önlemlerden söz eden Özkan, “İçişleri Bakanlığımız okul etrafındaki güvenliğin üst seviyede sağlanması için ciddi çalışmalar yürütüyor. Bu çevrede özellikle okullarımızın tamamının kamera sistemine kavuşması ve bu sistemlerin kent güvenliği sistemine entegre edilerek okulların daha etkin bir şekilde korunması, öğrencilerin ve öğretmenlerimizin daha huzurlu bir ortamda eğitim sürdürmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanında aynı şekilde okul çevresinde öğrencilere zararlı materyalleri satabilecek olan işyerlerine gerek belediye gerek polisiye tedbirlerin uygulanması aynı zamanda da öğretmenlerimizin ve velilerimizin duyarlılığıyla çocuklarımızın okul çevresinde sigara, alkol, bali, tiner vesaire gibi kötü alışkanlıkları yayan veya bunların internet yoluyla kötü alışkanlıklara meyletmesine yol açacak olan işyerlerinden uzak tutulması için gereken tedbirleri hep birlikte inşallah alacağız” dedi.


Eğitim ve öğretimin en önemli işleri olduğunun altını çizen Özkan, “Eğitim öğretimin sağlıklı sürdürülmesi, dışarıdaki kötü şartlardaki kötü şartlardan izole edilmesine bağlı. Biz okul ortamını, eğitim öğretim ortamını dışarıdaki kötü etkenlerden ne kadar çok izole edebilirsek öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden o denli başarı bekleyebiliriz. Bu yıl 132 okulda bin 242 öğretmenimiz görev yapacak. Toplam 25 bin 569 öğrencimiz de eğitim ve öğretim görecek. Şimdiden tüm okul müdürlerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize eğitim ve öğretim yılı hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da başarının yükseldiği, sadece bilimsel başarının değil ahlaki başarının yükseldiği güzel bir sonuçların elde edildiği bir eğitim ve öğretim yılı olur” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur, 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamın da bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası" diye konuştu.