EKONOMİ - 11 Eylül 2017 Pazartesi 10:28

Kayseri Şeker çiftçisi, randevulu söküm sayesinde 45 milyon TL kazanacak

A
A
A
Kayseri Şeker çiftçisi, randevulu söküm sayesinde 45 milyon TL kazanacak

Boğazlıyan Şeker Fabrikası 11.

Boğazlıyan Şeker Fabrikası 11. Kampanya açılışında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; 2017-2018 Kampanya döneminde Randevulu söküm ve tesellüm seferberliği başlatıldığını belirterek, çiftçilerin pancar söküm ve tesellümünde randevu programına uymaları sayesinde 45 Milyon TL daha ek kazanç elde edeceklerini belirtti.


Başkan Akay; "Kayseri Şekere bağlı Boğazlıyan Şeker Fabrikasının faaliyet alanında dört bölge müdürlüğüne bağlı 3805 çiftçisiyle pancar ekim sözleşmesi yapılmıştır. Bu bölgedeki pancar üretiminin 1 milyon 200 bin ton olması beklenmektedir. Bu üretilen pancarın Parasal değeri ise yaklaşık 300 milyon TL olmaktadır.


Boğazlıyan Şeker Fabrikamıza diğer bölgelerimizden gelecek olan 270 bin ton pancar ile birlikte toplam 113 gün sürecek olan 11. kampanya süresince 1 milyon 470 bin ton pancar işlenerek 210 bin ton kristal şeker yapılması beklenmektedir.


Bu kampanya döneminde başlatmış olduğumuz programlı pancar alımı uygulamasını kış sezonundaki eğitim toplantılarında çiftçimize anlatmış ve uygulama konusunda mutabakat sağlamıştık" dedi.


Başkan Akay Randevulu söküm sisteminde uygulanacak prim sistemini ise şu şekilde açıkladı;"Uygulamaya başladığımız programlı pancar alımı Üç periyot şeklinde uygulanacaktır.


1. Periyot 9 eylül 9 ekim arası prim uygulaması 25 TL/ton, A kotası,12 TL/Ton C kotası


2. Periyot 10 ekim 20 kasım arası 10 TL/ ton A kotası , 5 TL/ton C kotası


3. Periyot 21 kasım 18 aralık arası 20 TL/ ton prim A kotası , 10 TL/tın C kotası


Prim uygulaması yapılacaktır. Bu uygulama sonucu toplamda çiftçimize 45 milyon TL randevulu söküm primi verilmiş olacaktır" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.