GENEL - 14 Eylül 2017 Perşembe 11:01

Başkan Cahan, proje ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan teslim aldı

A
A
A
Başkan Cahan, proje ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan teslim aldı

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Proje Yarışması’na UTAŞ’ın faaliyetleriyle katılan Uşak Belediyesi, kent ekonomisine katkı dalında ödüle layık görüldü.

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Proje Yarışması’na UTAŞ’ın faaliyetleriyle katılan Uşak Belediyesi, kent ekonomisine katkı dalında ödüle layık görüldü. Belediye Başkan Nurullah Cahan ödülü bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.


AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Ankara ATO Congresium’da yapıldı. Organizasyonda Uşak Belediyesi’nin şirketi UTAŞ tarafından yapılan çalışmaların yer aldığı “Geçmişin Motifleriyle Geleceğimizin İnşası” projesi, Türkiye geneli AK Partili belediyelerin yer aldığı yarışmada ikincilik ödülünün sahibi oldu.


Kazanılan ödülü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat alan Başkan Nurullah Cahan, Uşak’ta ekonomik kalkınmayı sağlamak ve istihdamı arttırmak amacıyla Uşak Belediyesi olarak yoğun bir mesai harcadıklarını ve kentin daha değerli bir yapıya kavuşması için çalıştıklarını kaydetti.


Sanayi, kültür ve bizzat insanı kapsayan sosyal doku projeleriyle şehre önemli hizmetlerin kazandırıldığını ve hayal olarak görülen pek çok hizmetin gerçekleştirildiğini belirten Başkan Cahan, “ Biz geride bıraktığımız her günü, kendi içimizdeki gelişim mücadelesi ile tamamlıyoruz. Kendi içimizde oluşturduğumuz hizmet yarışı Uşak’ta kısa sürede önemli gelişmelerin sağlanmasında en önemli etken. Şehrin ekonomisine, kültürüne ve sosyal hayatına, bizzat insana yönelik çalışmalarla değer katmayı hedefliyor, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket ediyoruz.” dedi.


Bu yıl altıncısı düzenlenen proje yarışmasında alınan ödül nedeniyle kent adına gururlandıklarını kaydeden Cahan, marka şehir sloganının hayat bulduğunu ve her geçen gün Uşak’ın modernleşmesi ve daha yaşanır bir şehir olması amacıyla bir adım daha atıldığını söyledi.


Göreve geldikleri günden bu yana hızlı bir tempoyla işe başladıklarının altını çizen Başkan Cahan, “Bu yolda bizim en büyük artımız belediye şirketimiz UTAŞ oldu. Şirketimizdeki çalışan sayımızı 35’ten 900’e, ekonomik büyüklüğümüzü ise yıllık 1 milyon TL’den 110 milyon TL’ye çıkarıp Uşak’ın yerel ekonomisine büyük katkı sağladık. UTAŞ şirketimizle yaptığımız faaliyetlerle katıldığımız yarışmada dereceye girip ödül almaya hak kazandık. Böyle bir ödüle layık görülmemiz çalışmalarımızdaki başarının ispatı niteliğinde olduğu için bizleri ayrıca onurlandırdı ve gurur vesilemiz oldu. Bizi bu ödüle layık görenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Büyüyen Türkiye’nin gelişen şehri Uşak için hizmet kalitesinin standartları da her geçen gün yükseliyor.” diye konuştu.


UTAŞ’ı 18 iş aracıyla devraldıklarını ancak şu an bu rakamın 302’ye çıkartıldığını, şirkette yaklaşık 15 katlık bir büyümenin gerçekleştirildiğini paylaştı. Yaşanan büyümenin, Uşak’a hizmetteki hızı ve kaliteyi beraberinde getirdiğini vurguladı.


Başkan Cahan, bundan sonraki süreçte de Uşak halkıyla omuz omuza, gönül gönüle çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırklareli Kırklareli’nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi bina alevlere teslim oldu Kırklareli’nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi binada henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Alınan bilgiye göre, Karakaş Mahallesi Karakaşbey Caddesinde kafe olarak kullanılan Geç Osmanlı dönemine ait 2 katlı tarihi binada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine bölgeye itfaiye, AFAD, 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede büyüyen yangına itfaiye, AFAD, TOMA müdahale etti. Ekiplerin müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı. Vali Birol Ekici, Belediye Başkanı Derya Bulut bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Bulut yaptığı açıklamada yangında anına müdahale ettiklerini söyledi. Bulut devamında, “Yaklaşık 5, 6 dakikalık telefon trafiği ve itfaiye araçlarımızın buraya ulaşmasıyla yangına 7, 8 dakikalık bir sürede müdahale edilmeye başlanıyor. Tarihi bir bina gördüğünüz üzere tescilli bir bina, restoran olarak kullanılan bir bina. Yandaki ek binada yangının ilk çıktığı tespit ediliyor. Tabi arkadaşlar çalışmalarını yapıyorlar ama muhtemelen oradaki bilgisayar odasından teknik bir arızdan çıktığı tahmin ediliyor yangının, kesin sonuç rapordan sonra belli olacak. Hepimizi sevindiren unsur çok şükür can kaybımız yok sadece maddi hasar şeklinde yansıdı" dedi. Kırklareli halkına geçmiş olsun temennisinde bulunan Bulut yangın söndürüldüğünü tamamen kontrol altında alındığını ve şuanda soğutma çalışmaları devam ettiğini anlattı.
Samsun Dünya biyoçeşitliliğine ilk kez kazandırılan 3 yeni tür: Fare, köstebek, gelengi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Fakültesi’nde 53 yıllık birikim sonucu toplanan memeli hayvan koleksiyonunda dünya biyoçeşitliliğine ilk kez kazandırılan 3 yeni tür, 1 tane yeni alt tür bulunuyor. Türkiye’nin en büyük memeli hayvan koleksiyonlarından birine sahip OMÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’ndeki koleksiyonda yaklaşık 100 memeli hayvan türü bulunuyor. Bu hayvanlar arasında dünyada ilk kez teşhis edilen ’Microtus Dogramacı’ ‘Microtus Anatolica’ isimli tarla fareleri, ‘Talpa Hakkarensis’ ve ‘Talpa Levantis Dogramacı’ isimli köstebekler ve ‘Spermophilus Taurensis’ isimli gelengi de bulunuyor. Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde görevli akademisyenlerin Türkiye’yi ilmek ilmek gezmesi sonucu elde edilen koleksiyon, bilimsel açıdan büyük önem arz ediyor. Gelecek nesillerin kendilerinden önce hangi canlıların yaşadığına dair bilgileri öğrenme şansı bulacağı koleksiyonda ayrıca tilki, tavşan, kirpi, gelincik gibi hayvanlar bulunuyor. "Böylesi Türkiye’de başka bir yerde görülmedi" Koleksiyon hakkında bilgi veren OMÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, "Burası memeli hayvan koleksiyonudur, tam olarak müze denilemez. Müze daha büyük ve değişik canlı gruplarını inceleyen bir yapıdır. Ama burası Türkiye’de önemli bir memeli hayvan koleksiyonudur. Burada Türkiye memeli hayvanlarının yüzde 70’ini temsil edecek kadar örnek vardır. Tabii ki bu bizim bir ömrümüzü aldı. Burada gördüğünüz örneklerin hepsi iyi korunduğu takdirde 200 yıl kadar hiç bozulmadan kalabilir. Bu da doğa çeşitliliğin gelecek nesillerin bilmesi kadar önemlidir. Çünkü ileri de nesli kaybolan türler olacaktır. Bu türler en azında böyle koleksiyonlarda saklanarak gelecek nesillerin bu türler hakkında bilgi sahibi olması sağlanır. Şu anki nesil içinde böyle koleksiyonlar çok önemlidir. Gençlerimizin hepsi doğadan uzak yaşadıkları, betonların arasında yaşadıkları için doğada göremeyeceklerini, hiç ulaşamayacakları türleri bu tip koleksiyonları ziyaret ederek görme imkanına kavuşacaklar. Bu tür koleksiyonların halka dönük ve biyoçeşitliliğe dönük faydaları olduğu gibi aynı zamanda bilimsel yönden de son derece önemli çıktıkları oluyor. Burada pek çok yeni tür vardır. Dünya için yeni türler vardır. Teşhis ettiğimiz ‘Microtus Dogramacı’, ‘Microtus Anatolica’ isimli tarla fareleri, ‘Talpa Hakkarensis’ ve ‘Talpa Levantis Dogramacı’ isimli köstebekler ve ‘Spermophilus Taurensis’ isimli gelengi dünya için ilk teşhislerdir. Dünya için yeni türler teşhis edilmesi bakımından OMÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü’nün memeli kürsüsü bu anlamda çok iyi durumdadır. Dünya biyoçeşitliliğine 3 yeni tür 1 tane yeni alt tür verdi. Bu gerçekten azımsanamayacak durumdur. Böylesi Türkiye’de başka bir müzede görülmedi" dedi.