POLİTİKA - 18 Eylül 2017 Pazartesi 08:44

Alperen Ocaklarından Kerkük Protestosu

A
A
A
Alperen Ocaklarından Kerkük Protestosu

Alperen Ocakları Vakfı Erzincan İl Başkanlığı Kerkük’te göndere çekilen PKK paçavraları ve Barzani’nin açıklamaları nedeniyle tepkisini göstermek için Erzincan Cumhuriyet meydanında protesto gösterisi düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Alperen Ocakları Vakfı Erzincan İl Başkanlığı Kerkük’te göndere çekilen PKK paçavraları ve Barzani’nin açıklamaları nedeniyle tepkisini göstermek için Erzincan Cumhuriyet meydanında protesto gösterisi düzenleyerek açıklamalarda bulundu.


Erzincan Cumhuriyet meydanında yapılan açıklamaya Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Berat Okumuş ile Alperenler katıldı.


Erzincan Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Berat Okumuş yaptığı açıklama da "Kerkük’teki kardeşlerimiz yalnız değildir. Kimse onların yalnız olduğunu zannedip onlar üzerinde hesaplar yapmaya fanteziler kurmaya kalkmasın" dedi.


Başkan Okumuş açıklamasın da; “Ne hazindir ki son günlerde ülkemizin gündemini bizim için Vatan toprağı olarak gördüğümüz Kerkük ile ilgili sözde referandum safsatası yeterince işgal etmemektir. Bin yıldır Türk toprağı olan ve ilelebet Türk Toprağı olarak kalacak. Kerkük bir oldu bit tiye getirilip Siyonistlerin ve Amerika’nın Irak’taki bekçisi postal yalayıcısı Barzani’nin mukavva devletçiliğinin içerisine katılmak istenmektedir. Ancak şu unutulmamalıdır ki nasıl Çanakkale’yi Anadolu’nun ve Türk İslam Aleminin üç teminatı olarak görmüş ve Türklüğün varoluş mücadelesi saymışsak Kerkük’te Anadolu’nun tapusu mesabesindedir. Bu uğurda can vermekten te kan dökmekten de geri durmayacağımızı tüm kansızların bilmesini istiyoruz. Bu iş onların düşündüğü gibi olmayacaktır. Hayalleri kursaklarında kalacaktır.


Kerkük’teki kardeşlerimiz yalnız değildir. Kimse onların yalnız olduğunu zannedip onlar üzerinde hesaplar yapmaya fanteziler kurmaya kalkmasın diyen Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Berat Okumuş ’un sözleri sık sık sloganlarla kesilirken Başkan Okumuş konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı. Alemlerin sahibi Nusret edip fırsat verdiğinde o habis elleri kırmasını iyi biliriz. Söz konusu bu durumda beklediğimiz yerlerden ses yeterince çıkmasa da necip ve derin Türk Milletinin susması mümkün değildir. Ne olursa olsun biz devletimize güveniyoruz ve Kerkük konusunda gerekli bütün adımların atılacağını ümit ediyoruz. Türk Devletinin kuvveti, kudreti ve azameti bizi ısırma arzusun da olan Barzani’ye Kerkük’te Türkmen katliamı yapan dinsiz PKK ve borazanlarına en şiddetli şekilde göstermelidir.


Türk yurdu Kerkük bir oldu bit tiye getirilip mahremine bir zeval getirmeye çalışırsa bu durumda Barzani ve işbirlikçileri açıkça hedefimiz olacaklar. “Kerkük Türk’tür Türk Kalacaktır. Türkmen Kimliği asla bozulmayacaktır." dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.