GENEL - 28 Eylül 2017 Perşembe 16:01

Edirne’de köy kalkındırma projeleri

A
A
A
Edirne’de köy kalkındırma projeleri

Edirne’de köylerde yaşayan vatandaşların daha iyi hizmet almaları ile alakalı başlatılan köy kalkındırma projeleri çalışmaları devam ediyor.

Edirne’de köylerde yaşayan vatandaşların daha iyi hizmet almaları ile alakalı başlatılan köy kalkındırma projeleri çalışmaları devam ediyor.


Köy kalkındırma projeleri kapsamında köylerin cami çevre düzenlemeleri, mezarlık çevre düzenlemeleri, köy halkına açık ortak kullanım alanları çevre düzenlemesi ve halk sağlığını doğrudan etkileyen çöp toplama ve köy suları konularında iyileştirmelerde bulunuldu.


Edirne İli Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan, “Valimiz ve Vakıf Başkanımız Günay Özdemir’ in talimatları ve yönlendirmeleri ile köylerimizle alakalı Haziran ayında başlayan çalışmalarımızla, Eylül ayı sonu itibari ile 47 köye çevre düzenleme konularında kullanılmak üzere 576 bin 500 Türk Lirası kaynak aktarımları sağlanmıştır. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak amacı ile su depolarına klorlama makineleri alınmış ve kullanılmaya başlanılmıştır. Köy halkının sağlığını yakından etkileyen çöp toplama faaliyeti alanında köylerde kullanılmak üzere 580 adet çöp toplama konteyneri alımı yapılmış ve köy ihtiyaçlarına göre dağıtımı yapılmaktadır. Yine bu alanda çöp toplama kamyonu ihtiyacına binaen 2 adet 15 metreküp kapasiteli çöp toplama kamyonu alımı yapılmış ve kamyonların teslimine müteakip köylerimizin kullanımına sunulacaktır. Yine Köklerimizin doğal yapılarını bozmayacak ve yer altı sularının kalitesini arttıracak doğal arıtma tesislerinin kurulması ile ilgili Edirne İl Özel İdaresi İle ortaklaşa geliştirilen projeye Vakfımız olarak yüzde doksan oranında katılımda bulunarak 252 bin Türk Lirası kaynak sağlanmıştır. Merkez Demirhanlı köyü, Enez Abdurrahim köyü, Enez Vakıf Köyü ve Keşan Gökçetepe Köyü olmak üzere bin 483 kişinin yaşadığı bu köylerde doğal arıtma tesisi kurulmasına katkı sağlanmıştır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."