GENEL - 02 Ekim 2017 Pazartesi 12:28

Akdeniz Meyve Sineği İle Mücadele çalışmaları devam ediyor

A
A
A
Akdeniz Meyve Sineği İle Mücadele çalışmaları devam ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Narenciye Üreticileri Birliği ve Bodrum Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle Bodrum ilçesinde 2016 yılında başlatılan Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunu kırılması ve mücadelesinde çalışmaları devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Narenciye Üreticileri Birliği ve Bodrum Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle Bodrum ilçesinde 2016 yılında başlatılan Akdeniz Meyve Sineği popülasyonunu kırılması ve mücadelesinde çalışmaları devam ediyor.


Bölgede ilk olarak Akdeniz Meyve Sineği mücadelesi 2016 yılında turunçgil bahçelerine ve özellikle Bodrum Mandalinası bahçelerine 200 adet feromon tuzak asılmasıyla, popülasyon tespit çalışması yapıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticilere dekara 2 adet feromon tuzak olacak şekilde toplamda 2000 adet tuzak desteklemesi yapıldı ve 1000 dekarlık turunçgil sahasında çalışmalara başlandı.


2017 yılı içerisinde ise Turgutreis, Türkbükü, Mazı, İnceyalı, Gölköy, Gümüşlük, Ortakent, Yalıkavak, Taşlıyalı , Gündoğan, Bitez Mahalleleri olmak üzere 957 dekar alanda 148 üreticiye ulaşıldı ve turunçgil bahçelerine 1000 adet feromon tuzak uygulaması yapıldı. Bu çalışma ile Bodrum yarımadasının Akdeniz Meyve Sineğinden izole edilmesi amaçlanıyor. Üreticiler, Akdeniz Meyve Sineği zararından dolayı ürün kaybı yaşamayacak. Ayrıca bu biyoteknik mücadele yöntemi ile sadece Akdeniz Meyve Sineği hedef alınarak kimyasal mücadeleden doğan zehir etkisinden kurtulmuş olunuyor.


Üreticiler, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı desteklemelerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, birim alandan, geçmiş yıllara göre daha fazla ürün aldıklarını ve buna bağlı olarak gelir düzeylerinin daha da iyileştiğini söylediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Gazete Talas yine dopdolu Talas Belediyesi tarafından 5 yıldır aralıksız olarak yayınlanan Gazete Talas’ın son sayısı okurlarıyla buluştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ‘100 Apartmana 100 Kütüphane’ uygulamasını öven sözlerini yansıtan “Talas’ı Türkiye’ye Örnek Gösterdi” manşetiyle çıkan Gazete Talas’ta ayrıca iki sayfa bulmaca yer alıyor. Büyük yatırım ve hizmetlerin yer bulduğu gazetede ayrıca Talas Belediyesi tarafından dayanıklı konutlar temalı kentsel dönüşüm faaliyetlerine geniş olarak yer veriliyor. Tamamı renkli 16 sayfadan oluşan ve okurlara ücretsiz olarak ulaştırılan Gazete Talas’ta yatırım ve hizmetler, kültür sanat, kırsal hizmetler, yol, yeşil alan gibi konuların yanı sıra Başkan Yalçın’ın göreve geldiği 5 yıl önceki seçim vaatlerinin yer aldığı 100 Ağartan Projeleri, Türkiye’ye örnek gösterilen Şeffaf Oda’da Başkanla Başbaşa uygulamasının 100. buluşması gibi konular da işleniyor. Gazetede ayrıca Türkiye Yüzyılı bestekârı Yücel Arzen’in Talas’taki konseri kültür sanat faaliyetleri arasında yer bulurken, Başkan Yalçın’ın göreve geldiği günden bu yana ilçeye kazandırdığı “Tıpkı Basım Mushaflar ve Kur’an-ı Kerim Sergisi”, “Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi”, “Şuşa Azerbaycan Evi”, “Su Medeniyetleri Galerisi” ve “Talas Sanat Galerisi” gibi 5 müze yer alıyor. Bunların yanı sıra kırsal mahallelere yapılan hizmet ve yatırımlar arasındaki sosyal tesislerin de bulunduğu gazetede, Başkan Yalçın’ın 5 yılda aldığı 10 ödüle yer veriliyor.