ASAYİŞ - 03 Ekim 2017 Salı 19:32

Ev ve bağ evinde 4.5 ton kaçak içki üretmiş

A
A
A
Ev ve bağ evinde 4.5 ton kaçak içki üretmiş

Manisa’nın Salihli ilçesinde Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından bir kişiye ait ev ve bağ evine düzenlenen operasyonda 4 bin 525 litre kaçak içki ele geçirildi.

Manisa’nın Salihli ilçesinde Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından bir kişiye ait ev ve bağ evine düzenlenen operasyonda 4 bin 525 litre kaçak içki ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre Kabazlı Mahallesi’nde kaçak içki üretildiği ihbarını alan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, İ.A.’ya ait ev ve bağ evine operasyon düzenledi. Jandarma ekipleri tarafından ev ve bağ evinde yapılan aramada, bidonlar içinde 4 bin 405 litre kaçak şarap ve 120 litre sahte rakı ile içki üretiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Kaçak içkilere el konulurken İ.A. ifadesi alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta yaraları tedavi edilen doğaya salındı Sinop’ta yaralı bulunan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuş tedavileri sonrası Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından doğaya salındı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü, Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Klinik, bakım ve ameliyat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Özarslan, Bölge Müdürü Orhan Çatalçam’dan, yaban hayvanlarına yönelik yürütülen tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Doğa, Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri gayret ve emekten dolayı teşekkür eden Vali Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuşları doğaya saldı. Sarıkum Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, 2023 yılında yüzde 60 oranında tedavi başarısı elde edilerek, 300’ün üzerinde yaralı yaban hayvanı yapılan tedavileri sonrasında doğaya salındığı bildirildi. Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaralı hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapma imkanına sahip olduklarını vurgulayan Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, "Burada iki veteriner arkadaşımız var. Hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapabiliyorlar. O noktada teknolojik altyapımız gayet gelişmiş durumda" dedi. Öte yandan Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde ameliyathane, radyoloji ve yoğun bakım üniteleri de bulunan Türkiye’deki 5 merkezden biri olduğu belirtildi.