GENEL - 04 Ekim 2017 Çarşamba 10:51

Bulanık Belediyesi, ‘Numarataj’ çalışmalarına başladı

A
A
A
Bulanık Belediyesi,  ‘Numarataj’ çalışmalarına başladı

Muş’un Bulanık Belediyesi, ilçe genelinde ‘Numarataj’ çalışmalarına başladı.

Muş’un Bulanık Belediyesi, ilçe genelinde ‘Numarataj’ çalışmalarına başladı.


Bulanık Belediyesi bünyesinde ihtiyaç duyulan doğru ve güncel veriye zaman harcamadan ulaşmak, daha kaliteli, hızlı ve güvenilir hizmet sunabilmek için ‘Kent Bilgi Sistemleri‘ kullanılmaya başlandı. Kent Bilgi Sistemleri’nin en büyük ayaklarından birisi olan ‘Adres Bilgi Sistemi ve Taşınmaz Envanter’ güncel ve doğru bilgilerden oluşmalı diyen Bulanık Belediyesi İmar Müdür Vekili Nuri Çekiç, “İki hafta süresince başlamış olduğumuz numarataj çalışması sayesinde kayıt dışı yapıların önüne geçilecek. Nüfusun artmasına bağlı olarak hizmetlerde artacak, mali kazanç sağlanacak. Numarataj alt yapısının sağlıklı olması adres bilgi sistemi ve taşınmaz envanterin doğruluğunu gösterir. Ülke genelinde numarataj alt yapıları incelendiğinde bazı yerlerde numarataj çalışmasının yapılmamış olduğu, bazılarında yapıldığı ancak güncel tutulmadığı ve zamanla atıl hale geldiği bazı durumlarda ise güncel tutma isteği olduğu halde bütünlüğünün bozulduğu görülmekte. Tüm bunlar hızlı ve doğru bilgi üretememe, gelir kayıpları, vergi adaletsizlikleri, gerekli tebligatların yapılmaması, zaman, emek ve kaynak kaybı, diğer kurumlarla aynı dili konuşamama gibi aksaklıklara sebep olmakta. İşini iyi bilen bir ekip tarafından yapılması gereken numarataj çalışmaları ile belediye genelinde adres birliği sağlanacak, adres bütünlüğünün en temel bileşenleri olan mahalle sokak ve kapı numarası belirlenecek. Kent Bilgi Sistemi alt yapısı sağlamlaştırılacak, üretilen hizmetin kalitesi ve doğruluğu artırılacak, vergide adalet sağlanacak, diğer kurumlarla adres paylaşımı sağlıklı yapılacak” dedi.


Düzenli bir sistemin ilçe için faydalı olunacağı konusunda hemfikir olduklarını belirten Çekiç, “Bu çalışma ile belirtilen aksaklıkların önüne geçmiş olacağız. İki hafta önce başlayan numarataj çalışmalarında 8 personelin görev alıyor. İlçede yeni mahalle, İnönü ve Kültür mahallesinde başladık” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Afetzede vatandaş, yeni yuvasının anahtarını teslim almanın mutluluğunu yaşıyor Depremin vurduğu Hatay’da yaşayan afetzede Osman Kara, TOKİ tarafından inşaa edilen yeni yuvasının anahtarını almanın mutluluğunu yaşıyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Hatay’da afetin yaraları soruluyor. Kentin dört bir yanında TOKİ tarafından inşa edilen binalar her geçen gün yükseliyor. Payas ilçesinde de 1. ve 2. Etap deprem konutlarının anahtarları sahiplerine teslim edildi. Payas ilçesi Sincan Mahallesi’nde yaşayan Osman Kara’nın da evi depremde ağır hasar almış ve yıkılmıştı. Kara, ilçede bulunan TOKİ’lerde kuradan çıkan konutu için ön sözleşmeyi imzalayarak, yuvasının anahtarını aldı. Yeni yuvası için teşekkürlerini dile getiren Osman Kara, “6 şubat depreminde işte ev yıkılanlardan biriyiz, Allah milletimize o depremi bir daha yaşatmasın. Şuan var ya gerçekten, kendimi tutamıyorum yani o an hatırladıkça üzülüyorum. Öyle bir şey oldu ki yani daha şu yaşıma kadar böyle bir şey hiç görmedim. Yani depremi gördüm ama bu bir başkaydı yani. Allah kısmet ederse işte evimizi hazırladığımız zaman taşınacağız. Bu bir nimettir yani ben görmedim böyle devletin ev verdiğini, Allah razı olsun. Rabbim devletimize zeval vermesin Rabb’im, yani hepimize, gerçekten yani bu büyük bir nimettir. Allah razı olsun, yapanlardan edenlerden ve teşvik edenlerden. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlerden rabbim razı olsun” dedi.
Malatya Başkan Sadıkoğlu: “Yerinde dönüşüm desteği artırılmalı” Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında düzenlendi. Toplantıya davetli olarak katılan Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkçı, Malatya TSO Meclis Üyelerinin vergi dairesi özelinde karşılaştığı sorunlar hakkında yönelttiği sorularına cevap verdi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Mart ayı olağan Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yerinde dönüşüm desteğinin artırılması gerektiğine vurgu yaparak, “Müteahhit üyelerimizden aldığımız bilgiye göre bugün 100 metrekare bir dairenin ortalama bedeli vatandaşa 2,5 milyon TL. Haydi, bu maliyetin 1,5 milyon TL’sini hibe artı kredi olarak devletimiz karşılıyor. Geriye kalan 1 milyon TL vatandaşa kalıyor. Büyük depremler yaşamış, işini ve evini kaybetmiş depremzede vatandaşımız bu 1 milyonu nasıl karşılayabilecek?” diye sordu. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mart ayı olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hakan Er başkanlığında düzenlendi. Toplantıya davetli olarak katılan Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkçı, Malatya TSO Meclis Üyelerinin vergi dairesi özelinde karşılaştığı sorunlar hakkında yönelttiği sorularına cevap verdi. Toplantıda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya ve ülke gündemine dair değerlendirmeler yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yerinde dönüşüm yapmak isteyen depremzedelere verdiği 750 bin TL hibe artı 750 bin TL kredi desteğinin yetersiz olduğuna vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat’ta yaşadığımız deprem 11 ili etkiledi ancak Malatya, Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’ı daha derinden etkiledi. Ayağa kalkma mücadelesi veren şehirlerimiz için bugüne kadar verilen desteler için devletimize müteşekkiriz ancak yeterli değil. Yerinde dönüşüm için verilen 750 bin TL hibe artı 750 bin TL kredi, yani toplam 1,5 milyon TL’lik destek yeterli değil. Müteahhit üyelerimizden aldığımız bilgiye göre bugün 100 metrekare bir dairenin ortalama bedeli vatandaşa 2,5 milyon TL. Haydi, bu maliyetin 1,5 milyon TL’sini hibe artı kredi olarak devletimiz karşılıyor. Geriye kalan 1 milyon vatandaşa kalıyor. Büyük depremler yaşamış, işini, evini kaybetmiş depremzede vatandaşımız bu 1 milyonu nasıl karşılayabilecek. Üstelik enflasyonist bir zeminde bu destek her geçen gün eriyor. İnşaat maliyetleri ortada, seçimden sonra doların yükseleceği yönünde spekülasyonlar var. Buna bağlı olarak inşaat malzemesinde yine bir artış olacaktır. Dolayısıyla 1,5 milyon TL desteğin yetersiz kaldığını ve günümüz maliyetlerine göre yeniden belirlenmesinin şart olduğunu bir kez daha yineliyoruz” dedi.