GENEL - 06 Ekim 2017 Cuma 11:59

Konya’da “Küresel Barış ve Refah İçin Ne Yapılmalı” konulu konferans düzenlenecek

A
A
A
Konya’da “Küresel Barış ve Refah İçin Ne Yapılmalı” konulu konferans düzenlenecek

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) İslam Dünyası Bilimler Akademisi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliği ile 8-11 Ekim tarihleri arasında Konya’da “Küresel Barış ve Refah İçin Bilim, Teknoloji ve İnovasyon” konulu konferans düzenlenecek.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) İslam Dünyası Bilimler Akademisi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) işbirliği ile 8-11 Ekim tarihleri arasında Konya’da “Küresel Barış ve Refah İçin Bilim, Teknoloji ve İnovasyon” konulu konferans düzenlenecek.


Program hakkında bilgi veren NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İslam Dünyası Bilimler Akademisinin değerli üyelerini Konya’da ağırlayacak olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. TÜBA ile NEÜ’nün ev sahipliğinde Konya’da İslam Dünyası Bilimler Akademisinin 21. toplantısını “Küresel Barış ve Refah İçin Bilim, Teknoloji ve İnovasyon” başlığıyla gerçekleştireceğini kaydeden Rektör Şeker, barışa hasret kalmış olan İslam toplumunun Mevlana’dan öğreneceği ve Mevlana’nın mesajına duyduğu ihtiyacı karşılamak amacıyla toplantının Konya’da düzenlendiğini söyledi. Programda; bilimin, bilimsel gelişmelerin, bilimsel gelişmelerin İslam toplumunun refahına yapacağı etkisinin, istihdam politikalarına yönelik nitelikli insan yetiştirme politikalarına yapılacak olan katkıların ve inovasyonun masaya yatırılacağını ifade eden Şeker, bilimdeki son gelişmeler ve bilim tarihi çerçevesinde çok farklı multidisipliner bir toplantının konferans olarak düzenlendiğini kaydetti. Şeker, “Dışarıdan gelen 70 seçkin bilim insanı gibi ülkemizden de tebliğ sunacak oturum başkanlığı yapacak 35 civarında bilim insanları da görev almış olacak. Böyle bir toplantıyı organize etmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Konyamız için çok önemli bir tanıtım vesilesi ayrıca Mevlana hazretlerinin dünyanın çok farklı ülkelerinde İslam bilim insanları tarafından tanıtılmasına da katkıda bulunacak olan bir toplantı. Toplantı İngilizce olacak. Tüm katılımcıların tebliğleri de İngilizce sunulacak. 3 gün boyunca Konyamızda bilimsel niteliği ağırlıklı olan bir bilim şenliği gerçekleşmiş olacak” dedi.



“Konferansın İslam Dünyasındaki ve Dünyadaki barışa büyük katkısı olacak”


Konya’nın hem huzur kenti olduğunu hem de Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yaptığını belirten Prof. Dr. Şeker, “Hazreti Mevlana’nın Mesnevisi başta olmak üzere tüm eserlerinde sunduğu İslam ümmetinin huzurlu, kendisiyle barışık, dünya ile barışık bir toplum olarak nasıl yaşaması gerektiğinin ipuçlarını burada aramak üzere, öğrenmek üzere ve dünyaya da paylaşmak üzere İslam Dünyası Bilimler Akademisi toplantısını burada gerçekleştirecek. Bunun dünyadaki Müslümanların yaşadığı sorunlarla ilgili olarak kalıcı yansımalarının olacağını düşünüyoruz. İslam dünyasındaki ve dünyadaki barışa büyük katkısının olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü kendi aramızdaki sorunları çözemedikten sonra dünyadaki diğer toplumlarla olan münasebetlerimizde de çok sağlıklı bir mesafe alamayız. Önce bir İslam ülkesinin kendi sorunları, sonra İslam ülkelerinin kendi aralarındaki sorunlarını çözüp, ondan sonra da dünyadaki diğer toplumlarla olan ilişkilerimizi sağlam temele oturtmak zorundayız. Barış İslam’ın isminde olan ve Müslümanların her daim koruması ve dikkat etmesi gereken bir başlık Bunu özellikle Konya’da konuşuyor olmak, tartışıyor olmak ve Mevlana temelli olarak paylaşıyor olmak önemli Güzel bir toplantı olacağını umut ediyorum” ifadelerini kullandı.



“İslam ülkeleri birbiriyle dayanışma halinde olmak zorunda”


İslam ülkelerinde çok farklı özelliklerle öne çıkan toplumların olduğunu, bunların içerisinde toptan kalite diye tanımlanacak birçok kategoride başat rol oynayabilecek nitelikli insan gücüne sahip, bilimsel altyapısı ve coğrafi özellikleri ayrıca ekonomik gücüyle beraber Türkiye’nin bu anlamda diğer İslam ülkelerinden bir adım önde olduğunu dile getiren Rektör Şeker, “Bunun yanlış anlaşılmaması gerekiyor. İslam ülkeleri birbirleri ile dayanışma halinde, birbirlerinin eksiğini tamamlayarak, birbirlerine destek olarak, ancak bir noktaya ulaşabilirler. Bu anlamda tüm ülkelere farklı görevler düşmekte Bu konunun elbette bir tutkalı, bir yapıştırıcısı, bir toplayıcısı olacak. Türkiye de bunu yapmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir