GENEL - 06 Ekim 2017 Cuma 12:16

Çetin: "Vaat etmediklerimizi de yapıyoruz"

A
A
A
Çetin: "Vaat etmediklerimizi de yapıyoruz"

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın ne çektiyse ‘her şeyi ben bilirim’ diyenden çektiğini ifade ederek, "Ama biz katılımcı, çoğulcu belediyecilik anlayışımız gereği belediyeyi sizlerle, muhtarlarımızla ve halkla birlikte yönetiyoruz.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın ne çektiyse ‘her şeyi ben bilirim’ diyenden çektiğini ifade ederek, "Ama biz katılımcı, çoğulcu belediyecilik anlayışımız gereği belediyeyi sizlerle, muhtarlarımızla ve halkla birlikte yönetiyoruz. Ve sadece vaat ettiklerimizi değil, vaat etmediklerimizi de yapıyoruz” dedi.


Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in başkanlığında 15’inci kez bir araya geldi.


50’yi aşkın STK başkanının yer aldığı Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu toplantısının açış konuşmasını yapan Başkan Çetin, “3 ayda bir aksatmadan gerçekleştirdiğimiz Danışma Kurulumuzu çok önemsiyoruz. Sizlerin burada sunduğu önerilerin büyük bölümünü bugüne kadar hayata geçirdik. Adana ne çektiyse ‘Her şeyi ben bilirim’ diyenden çekti. Ama biz katılımcı, çoğulcu belediyecilik anlayışımız gereği belediyeyi sizlerle, muhtarlarımızla ve halkla birlikte yönetiyoruz. Ve sadece vaat ettiklerimizi değil, vaat etmediklerimizi de yapıyoruz” dedi.


Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına söz alan Duygu Zengin, 2015 yılında ilki yapılan Zeytin Dalı Festivali’nin 2’ncisini yapacaklarını belirterek destek istedi. Zengin, “Soner Çetin Başkanımıza festivalimize verdiği destek için teşekkür ediyoruz. Bu dostluk ve kardeşlik festivaline Danışma Kurulu üyelerimizin de kardeşlik elini uzatmalarını istiyoruz” dedi.


Şehir Plancısı Cüneyt Erginkaya, Başkan Soner Çetin’in Adana’ya kazandıracakları kütüphaneler olduğunu hatırlatarak, “Eskiyi bilmek lazım ki yeniler sağlam kalsın. Biz yaşadığımız yerin değerini bilirsek gelecek nesil de değerini bilir” diyerek 32 yıllık elle çizilmiş imar projelerini kütüphaneye hediye edilmek üzere Başkan Çetin’e takdim etti.


Danışma Kurulu’nda söz alan Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, “Şehrin en yaşanılır ve en sakin bölgesi Çukurova’da bir üniversite yerleşkesi kurulabilir. Bunu elbette tek başına belediyeler yapamaz ama kurumlarla görüşülerek bu yönde atılacak bir adımla şehre ivme kazandırılabilir” önerisinde bulundu.


Başkan Soner Çetin’e Şambayat bölgesinde yapılan imar çalışmaları için teşekkür eden Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş da yaşanan işçi ölümlerinden ve kentteki beton yığını olan görüntülerden yakındı. Vursavuş, beton firmalarının kenti kirlettiğini ve son dönemlerde artan işçi ölümleri ile ilgili belediyelerin müteahhitleri daha sıkı denetlemesini istedi. Çetin, Vursavuş’un önerisine “Bu konu çok önemli. Müteahhitlerle ve beton firmalarıyla en kısa sürede bir toplantı yapalım” diye karşılık verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Beş bin yıllık geçmişe sahip olan "Matiate Yer Altı Şehri" gün yüzüne çıkarılıyor GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, Midyat Belediyesi tarafından yürütülen "Matiate Yer Altı Şehri Projesi" ile Türkiye’nin en büyük yer altı şehirlerinden biri gün yüzüne çıkarılıyor. Midyat’ta bulunan ve yaklaşık 50 bin kişinin yıllarca kapalı yaşayabilecekleri bir alana inşa edilen bu yer altı şehrinin turizme kazandırılmasıyla Mardin’in Midyat ilçesi adına önemli turizm destinasyonlarından biri olması öngörülüyor. Matiate Yer Altı Şehri, Midyat Belediyesi tarafından 2019 yılında başlatılan temizlik çalışmaları ile gün yüzüne çıkmaya başladı. İlk başlarda sığınma amacıyla inşa edildiği düşünülen bu yer altı şehrinin, yapılan araştırmalar sonucunda barınma, soğuk hava deposu, ahır, gömü alanı, tapınak gibi çok farklı işlevler gördüğü ortaya çıktı. Kazı ve temizlik çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yer altı şehrinin içindeki tünellerin güvenli gezinti yollarına dönüştürülmesi, aydınlatılması ve havalandırılması, yönlendirme ve bilgilendirme tabelalarının yapılması, medeniyetlere ait buluntuların ortaya çıkarılması, yer altında saklı kalmış mekanların yeniden canlandırılması ve düzenlenmesi ile turizme kazandırılması amaçlanıyor. Bu çalışmalar sonucunda çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapması beklenen Matiate Yer Altı Şehri’nin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi kültür ve turizmi adına önemli bir durak olması hedefleniyor.
Kırıkkale Yağışlar azaldı, kuraklık riski arttı: Çiftçiler modern sistemlerle sulama yapıyor Kırıkkale’de yağışların mevsim normallerinin altında olması sebebiyle yaşanan kuraklık tehlikesine karşı direnen çiftçiler, ekili tarım alanlarında modern sulama sistemi kullanıyor. Kırıkkale’de yağışların önceki yıllara göre az olması sebebiyle yaşanan kuraklık, tarımsal üretimi de olumsuz yönde etkiledi. Karakeçili ilçesinde yaşayan çiftçiler, ekili tarım arazilerini sulamak için modern damlama sistemi kullanıyor. Güneş enerjisi panelleriyle üretilen elektrikle çalıştırılan pompalar sayesinde kontrollü salınan su, tarım alanlarına ulaştırılıyor. "Güneşten faydalanıyoruz" Tarım arazisine özellikle pancar ektiğini belirten Ramazan Alparslan, "Çiftçilik yapıyorum, özellikle pancar ekiyorum. Biraz da soğanım var. Paneli de kurduk, güneşten faydalanıyoruz. 3 yıl oldu, ilk yılı kendini amorti etti. Çok memnunum. Vatandaşlara da tavsiye ediyorum ama maliyetler yüksek. Türkiye’de dolar bazında olduğu için o bizi biraz eziyor. Mevsimler kurak gidiyor. Yağış bekliyoruz, inşallah yağar. Biz de rahatlarız, iki üç gün dinleniriz" dedi. "Su görmezse kurur" Kuraklığın etkili olduğunu ifade eden Emre Doğan, "Kuraklık oldu, yağış olmadı. Kışın da kar görmedik. Bundan dolayı biraz kuraklık var. Sulama ile telafi etmeye çalışıyoruz. Ekinimiz de son aşamasına geldi. Su görmezse kurur. Sulama ile çözüm bulmaya çalışıyoruz. Mazottan dolayı biraz maliyetli de oluyor" diye konuştu. "Yağmazsa çiftçinin işi kötü" Yağmur yağmadığını ifade eden Hasan Cantemur ise, "Gübre atıyoruz, hazırlık yapıyoruz. Arkasından tohum ekeceğiz, yağmurlama sulama yapacağız. Şimdiye kadar yağmurumuz yok. İnşallah bir hafta, 10 gün içerisinde yağarsa çiftçi kazanır. Yağmazsa da çiftçinin işi kötü" şeklinde konuştu.