ASAYİŞ - 13 Ekim 2017 Cuma 14:07

Mardin Emniyet Müdürü Onar, personelini mutlu günlerinde yalnız bırakmıyor

A
A
A
Mardin Emniyet Müdürü Onar, personelini mutlu günlerinde yalnız bırakmıyor

Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, yeni evlenen, çocuğunu sünnet eden ve bebeği olan polisleri yalnız bırakmayarak, bu mutlu günlerinde ziyaret ettiği personeline altın hediye ediyor.

Mardin Emniyet Müdürü Hasan Onar, yeni evlenen, çocuğunu sünnet eden ve bebeği olan polisleri yalnız bırakmayarak, bu mutlu günlerinde ziyaret ettiği personeline altın hediye ediyor.


Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, çocuğunu yeni sünnet ettiren, evlenen, yeni bebeği olan ve çocuğunu evlendiren personeli tebrik ederek hediye verdi. Onar, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlikte çocuğunu sünnet ettiren, evlenen, yeni bebeği olan ve çocuğunu evlendiren bekçi ve polis memurları ile bir araya geldi. 62 personelinin sevincine ortak olduklarını söyleyen Onar, polis arkadaşlarına destek olduklarını söyledi. Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende Emniyet Müdürü Onar, polislere sosyal fondan altın hediye ederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’un mesajlarını içeren tebrik kartlarını verdi. Onar, "62 personelimizin yaptığı evlatlarını sünnet törenleri, yeni evlenen arkadaşlarımız ve yeni dünyaya evladı gelen aile bireylerimiz ile beraberiz. Burada polis teşkilatımızın yine sosyal konu içerisinde çam sakızı, çoban armağanımız olacak. Değerli günlerinde bizi hatırlamaları için küçük birer hediyemiz olacak” dedi.


Güzel günlerin artması temennisinde de bulunan Onar, 62 emniyet çalışanına sosyal fondan altın hediye ederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’un mesajlarını içeren tebrik kartlarını verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.