GENEL - 13 Ekim 2017 Cuma 17:37

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sultangazi Hamsi Festivali’nin açılışına katıldı

A
A
A
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sultangazi Hamsi Festivali’nin açılışına katıldı

Kendisi de Rizeli olan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2.

Kendisi de Rizeli olan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2. Sultangazi Yöresel Ürünler ve Hamsi Festivali’nin açılışına katıldı.


Sultangazi Belediyesinin desteğiyle Sultangazi Rizeliler Derneği ve Rize Dernekler Federasyonunca, Sultangazi Atatürk Bulvarı Etkinlik Alanı’nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Sultangazi Yöresel Ürünler ve Hamsi Festivali’nin açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptı. Açılışa ayrıca AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Rizeliler Derneği Başkanı Hasan Başça ve vatandaşlar katıldı.



“Hepinizi Rize’ye bekliyoruz”


Açılış töreni öncesi stantları gezen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yöresel ürünlerden tatmayı ihmal etmedi. Açılış konuşmaları bölümünde festivale katılanlara seslenen ve kendisi de Rizeli olan Bakan herkesi Rize’ye davet etti. Rize’nin yetiştirdiği önemli değerler olduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Bak konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


“Biz Türkiye olarak her yöresiyle zengin bir mozaiğiz. Tek yüreğiz, tek milletiz, tek vatanız, tek bayrağız. Dolayısıyla bizi bir araya getiren bu değerlere büyük önem veriyoruz. Bu yöresel günlerin bir özelliği de herkesi Rize’ye davet etmek. Hepinizi Rize’ye bekliyoruz. Rize aynı zamanda yetiştirdiği değerlerle de önemli. Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi. Onunla Rizeliler olarak gurur duyuyoruz.”


“Maksat bir araya gelmek”


Törene katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da bir konuşma yaptı. Sultangazi’de düzenlenen yöresel gün etkinlikleri için il derneklerinin yoğun bir talebi olduğun açıklayan Başkan Altunay, “Feshane günleri artık tarih oldu. Yerini Maltepe ve Yenikapı günlerine bıraktı. Sultangazi’de bu etkinlikleri ara dönemlerde yapamaz mıyız dedik. Malatyalılar geçen hafta buradaydı şimdi Rizeliler 10 gün burada. Akabinde Bitlisliler, Erzurumlular, Rumelililer, Adıyamanlılar var. Talepler geldikçe cevap vermeye çalışacağız. Maksat hemşehrilerimizle bir araya gelmek, maksat yöresel ürünleri tanıtmak, vatandaşlarımızın o ürünleri alabilmesi için fırsat sunmak. Bu festival 10 gün boyunca devam edecek. Geçen yıl 5 ton hamsi dağıttık. İnanılmaz bir teveccüh vardı” dedi.


Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve diğer protokol üyeleri 2. Sultangazi Yöresel Ürünler ve Hamsi Festivali’nin açılışı yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde 4 bölüm daha akredite edildi Atatürk Üniversitesi, çağdaş eğitim modelini benimsemek ve topyekün kalkınmayı sağlamak amacıyla başlattığı Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin karşılığını almaya devam ediyor. Bu kapsamda verdiği eğitimin kalitesi bağımsız kurullarca tescillenen Atatürk Üniversitesinde; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, İktisat, Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler Bölümleri akredite edilerek önemli bir başarı elde etti. Yapmış olduğu değişim ve dönüşüm yapılanması ile Araştırma Üniversitesi statüsü kazanan Atatürk Üniversitesinde gerek verdiği eğitimin tamamı gerekse program bazlı akreditasyon süreçleri de olumlu şekilde ilerliyor. Programları akredite olan üniversiteler sıralamasında Türkiye’deki toplam 208 üniversite arasında birinci sıraya yerleşen Atatürk Üniversitesi, 129 devlet üniversitesi, 23 araştırma üniversitesi ve 53 kurumsal akreditasyon alan üniversite arasında toplamda 55 programı akredite olan Atatürk Üniversitesi, en fazla programı akredite olan üniversite olarak adını zirveye yazdırmıştı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde eğitim veren 4 programın daha akredite olmasıyla birlikte bu sayı 59’a ulaştı. Rektör Çomaklı: “Tercih yapılırken akredite olan bölümlere öncelik veriliyor” 27 programın da akreditasyon sürecinin devam ettiğini vurgulayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Önlisans ve Lisans Eğitim Koordinatörlüğü ile Kalite Koordinatörlüğünün araştırmaları ve çalışmaları sonucunda Türkiye çapında önemli bir başarı elde ettiklerini ve bu başarı çıtasını da her geçen gün daha da yukarı taşıdıklarını ifade etti. Akreditasyon sürecinin fakülte ve bölümler için oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Çomaklı: "Üniversite bölümlerinin akredite edilmesi, eğitim kalitesinin güvence altına alınması ve uluslararası tanınırlığın artırılması için önem taşıyor. Akredite bir bölüm, öğrencilere daha güvenilir bir eğitim sunarken, mezunların iş bulma şansını da artırıyor. İşverenler, akredite bir bölümden mezun olan adayları tercih ederken daha güvende hissediyorlar. Ayrıca, akredite bölümler öğrenciler ve aileleri için de güvenilir bir rehberlik kaynağı oluyor. Bu nedenle, öğrenciler tercih yaparken ve kariyer planları oluştururken akredite edilmiş bölümlere öncelik veriyorlar. Biz de bu bilinçle hareket ederek üniversitemizin verdiği eğitimi daha kaliteli hale nasıl getirebiliriz sorularına cevaplar arayarak adımlar atmayı sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz ile onlara rehberlik eden Kalite Koordinatörlüğümüze teşekkür ediyor, bizimle birlikte üniversitemizin başarısı için gayret gösteren tüm mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.
İstanbul Gençler için ‘Küresel Beceriler Programı’ başlıyor UNICEF ve Türkiye Bilişim Vakfı gençlere 21. yüzyılın meslekleri için gerekli becerileri kazandırmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ‘Başlangıç Noktası’ aracılığıyla ortak eğitim ve mentorluk programı başlattı. UNICEF ve Türkiye Bilişim Vakfı gençlere 21. yüzyılın meslekleri için gerekli becerileri kazandırmak ve fırsat eşitliği sağlamak amacıyla ‘Başlangıç Noktası’ aracılığıyla ortak eğitim ve mentorluk programı başlattı. İş birliği kapsamında 18-24 yaş arası gençler dünya çapında rekabetçi ve etki düzeyi yüksek liderler olmaya dönük eğitimler alacak. Teknik eğitim ve mentorluk oturumlarının yer aldığı üç haftalık program, 20 Mayıs - 7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Alanında tanınmış uzmanlar, yapay zeka, sürdürülebilirlik, girişimcilik, kişisel gelişim gibi pek çok konuda atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Programın bir parçası olarak sunulacak mentorluk bölümünde ise sektör profesyonelleri öğrencilere kariyer planlaması konusunda rehberlik edecek, gerçek dünya deneyimleri sunacak ve önemli ağ kurma fırsatları sağlayacak. 20’si kız, 20’si erkek olmak üzere seçilen 40 öğrenci ‘Küresel Beceriler Programı’na katılacak. Katılımcılara Dünya Ekonomik Forumu tarafından belirlenen yetkinlikler listesi doğrultusunda sağlanacak asenkron eğitimlerin yanı sıra, küresel gençlik platformlarında yer alma fırsatları da sunulacak. Program, coğrafi avantajlardan bağımsız olarak her genç için kapsayıcı eğitim fırsatları oluşturma nihai hedefiyle, tüm katılımcıların küresel işgücü piyasasında rekabet avantajı kazanmaları ve potansiyellerini gerçekleştirmelerine olanak sağlamak için titizlikle tasarlandı. Adaylar, 26 Nisan 2024 tarihine kadar youthall.com/tr/turkiyebilisimvakfi/kuresel-beceriler-programi_17/ üzerinden başvuru yapabilecek.