ASAYİŞ - 16 Ekim 2017 Pazartesi 21:16

Otobüsten 206 kaçak göçmen çıktı

A
A
A
Otobüsten 206 kaçak göçmen çıktı

Amasya’da durdurulan bir otobüsten balık istifi halde 206 kaçak göçmen çıktı.

Amasya’da durdurulan bir otobüsten balık istifi halde 206 kaçak göçmen çıktı.


Edinilen bilgiye göre, Amasya-Samsun karayolundaki uygulama noktasında durdurulan yolcu otobüsünün içinde yasa dışı yollardan Türkiye’ye girdikleri belirlenen Afganistan, Pakistan, İran, Suriye ve Myanmar uyruklu 18’i çocuk, 25’i kadın olmak üzere toplam 206 kaçak göçmen tespit edildi. Bu sayıda kaçak göçmenin görüntülerine genelde gemi ve teknelerde rastlanırken, bagaj kısmından bile çok sayıda yolcu çıkması görenleri şaşırttı. Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Suluova İlçe Jandarma Komutanlığında yapılan işlemlerinin ardından 4 otobüsle şehir merkezine getirilen kaçak göçmenler, bir okulun pansiyonuna yerleştirildi. El konulan otobüsün gözaltına alınan sürücüleri S.C. ve A.İ.Y. ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.


Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinden yasa dışı yollarla ülkeye girdikleri ve İstanbul’a gitmeye çalıştıkları belirlenen göçmenlerin işlemlerinin tamamlanması sonrası sınır dışı edilecekleri öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."