GENEL - 10 Kasım 2017 Cuma 10:14

Barrus London Türkiye’de ilk defilesini yaptı

A
A
A
Barrus London Türkiye’de ilk defilesini yaptı

Anadolu’nun kültür mirasından ve medeniyet tarihinden ilham alan dünyaca ünlü marka Barrus London Türkiye’de ilk defilesini yaptı.

Anadolu’nun kültür mirasından ve medeniyet tarihinden ilham alan dünyaca ünlü marka Barrus London Türkiye’de ilk defilesini yaptı. Defilenin baş mankeni olarak podyumda yürüyen Tülin Şahin göz doldurdu.


Anadolu’nun kültür mirasından ve medeniyet tarihinden ilham alan, Neslişah Yılmaz’ın tasarım ve özgünlük aşkıyla ortaya çıkan marka Barrus London, Londra’dan sonra ilk kez Türkiye’de koleksiyon sunumu yaptı. Beşiktaş’ta bir otelde gerçekleşen defileye Keremcem, Bahar Tunç, Ceren Moray, Didem İnselel gibi çok sayıda sanatçı ve modacı katıldı. Birbirinden gösterişli tasarımların tanıtıldığı defile davetlilerin beğenisini topladı. Defilenin baş mankeni olarak podyumda yürüyen Tülin Şahin ise göz doldurdu.



’’Barrus’u global bir marka olarak konumlandırdık’’


Barrus’un Londra moda haftasında üç defa tek Türk markası olarak defile yaptığını ifade eden Barrus London CEO’su Volkan Hidayetoğlu, ’’Çok zor bir yerden başladık aslında ama bizim hedefimiz de bu. Biz Barrus’u Türkiye’den çıkıp global olan bir marka olarak konumlandırdık. Zaten birinci defilemiz de Ebru başroldeydi. İkinci defilemizde yine Ebruları ipek kumaşlarımıza yansıttık. Yani hep bir Türkiye hep bir Anadolu, Mezapotamya kültürünü global moda formlarına aktarma ve Barrus’un globalleşmesi amacımızdı. Aslında şu anda Londra’da vardığımız yeri burada Türkiye’de dostlarımızın beğenisine sunarak hedefimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz’’dedi.



’’Katar pazarına giriyoruz’’


Şu anda bütün dünya markalarının ana satış noktasının körfez olduğunu ifade eden Hidayetoğlu, ’’Londra’daki birçok markayı Katarlılar değerlendiriyor ve satın almalara devam ediyor. Türkiye’nin globalleşen markalarının da ilk gözünü çevireceği yerlerden biri körfez. Biz de şu an Katar pazarına çok güçlü ortaklarla giriyoruz. Katar-Türkiye köprüsünü gittikçe güçlendirirken Barrus’u da bunun moda alanındaki öncülerinden biri yapmak istiyoruz’’ diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor Erzincan’da meslek lisesi öğrencileri okulun bahçesindeki serada fide yetiştiriciliği yaparak hem öğreniyor hem de ekonomiye katkı sunuyor. Tarım bölümü öğrencileri, serada teorik eğitimlerini uygulama fırsatı buluyor. Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün destekleri ile kurulan seralarda sebze fidesi üretim faaliyeti 2020 yılında başlayarak Tarım Alanı öğretmen ve öğrencileri tarafından kurulduğu yıl 30 bin sebze fidesi üretimi gerçekleştirildi. 2021 yılında Covid-19 nedeniyle uzaktan eğitim yapıldığı için, sebze ve aromatik bitki fidesi üretim faaliyetleri öğrencilerin okulda olmaması nedeniyle Tarım Alanı öğretmenleri tarafından yapıldı. Okul serasının üretim kapasitesi, pandemi olmasına rağmen, 2021 yılında iki katına çıkarılarak 60 bin adet fideye ulaştı. 2022 yılında ise mevcut serada tam kapasiteye ulaşılarak 90 bin sebze ve aromatik bitki fidesi üretildi. 2023 yılında da serada 95 bin fide üretimi yapıldı. Bu sene ise 110 bin fide üretimi yapıldı. Serada, domates, biber, hıyar, kabak, kavun, karpuz, lahana, patlıcan ve 3 cins aromatik bitki olarak reyhan, kekik, fesleğen üretimi olmak üzere toplamda 35 farklı tür fide üretimi yapılıyor. Üretimde yerelde halkın lezzet olarak en çok tercih ettiği ata tohumları kullanılmaya özen gösterilirken, ticari anlamda üretim yapmak isteyenler için yüksek verimli hibrit türlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Kullanılan tohumların genelde ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 30 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticiler için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı vatandaşlardan oldukça rağbet görüyor. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Tuba Bakartepe, “Biz derste gördüğümüz teorik işlemleri serada uygulayabiliyoruz. Serada fidelerimizi yetiştiriyoruz. İlaçlaması, gübrelemesi, sulaması hep bizim elimizden geçiyor. Organik gübreyle kendimizin yetiştirdiği fideleri halkımıza sunuyoruz.” dedi. Erzincan Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Abdullah Çiftçi’de, “Okulumuzun üretim üssü olan seramızdayız. Bu serada öğretmen ve öğrencilerimizle 100 binin üzerinde fide üretilmiş durumda. Kullanılan tohumların genelinin ata tohumu olması, üretilen fidelerin piyasa fiyatlarına nispeten en az yüzde 20 daha ucuz olması, hastalıklara dayanıklı olmaları, çeşitlerin doğru olarak verilmesi, ticari olarak üretim yapan üreticilerimiz için ise yüksek verimli hibrit türlerin de olması gibi nedenlerden dolayı halkımızın talebi fazla olmaktadır. Ayrıca üretilen fideler sosyal projeler dahilinde ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak verilerek, öğrencilerimiz nezaretinde söz konusu ailelerin üretim faaliyeti yapmaları ve ailelerin geçimlerine katkı sağlamaları hedeflenmektedir." dedi.