POLİTİKA - 14 Kasım 2017 Salı 17:14

AK Parti İlçe Başkanı Bedir Yeni’den teşekkür

A
A
A
AK Parti İlçe Başkanı Bedir Yeni’den teşekkür

AK Parti Kahta İlçe Başkanlığının 6.

AK Parti Kahta İlçe Başkanlığının 6. olağan kongresinde başkanlığa seçilen işadamı Bedir Yeni, teşekkür mesajı yayımladı.


Kahta Kültür Merkezinden düzenlenen AK Parti Kahta 6. olağan ilçe kongresinin her zamanki gibi yoğun bir katılımla gerçekleştiğini belirten AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, kendilerini bu mutlu günde yalnız bırakmayan tüm dava arkadaşları ve Kahta halkına ayrı ayrı teşekkür etti.


6. Kongrenin de bir kardeşlik ve şenlik havasında geçtiğine dikkat çeken AK Parti Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni, “AK Parti Kahta 6. Olağan İlçe Kongremize başta mesaj göndererek bizleri onurlandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere Kongremize katılarak bizleri yalnız bırakmayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TBMM Başkanı Ahmet Aydın’a, milletvekillerimize, il ve ilçe belediye başkanlarımıza AK Parti Adıyaman il ve ilçe başkanlarına, sivil toplum kuruluşu başkanlarına ve yönetimine, delegelerimize, tüm Kahtalı halkımıza ve değerli basın mensuplarımıza, şahsım ve teşkilatım adına yürekten teşekkür eder saygılarımı sunuyorum” dedi.


Bir önceki AK Parti Kahta İlçe teşkilatı ve yönetimine de teşekkür eden Başkan Bedir Yeni, “İlçemizdeki teşkilat çalışmalarında göstermiş oldukları özverili ve gayretli katkılarından dolayı benden önceki yönetime teşekkür ediyorum. Bu hizmet bayrağını daha da yükseklere taşımak için Allah’ın izni ile ekip arkadaşlarım ile beraber güzel bir çalışma olacağız.


Dün olduğu gibi bugünden sonra da Kahta’da AK Parti teşkilatı ve gönüldaşları, siyasi faaliyetlerini kardeşlik ruhu içerisinde sürdürecek. AK Partimizin misyonu, vizyonu ve ilkelerinin bilinci ve sorumluluğunda olan bir hizmetkarınız olarak ilçemizin sorunlarını birlik ve beraberlik içinde hizmetlerimize devam edeceğiz inşallah. Bu kutlu görev süremizde yapacağımız tüm hizmetlerimizde siz değerli Kahtalı hemşerilerimizin dualarını esirgemeyeceğiniz dileğiyle herkesi en kalbi duygularımla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.