GENEL - 15 Kasım 2017 Çarşamba 10:53

Adıyaman Üniversitesi kreşinde temel motorik özellikler testi uygulandı

A
A
A
Adıyaman Üniversitesi kreşinde temel motorik özellikler testi uygulandı

Adıyaman Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren üniversite kreşinde bir ilke imza atılarak okul öncesi dönemdeki çocuklara temel motorik özellikler testi uygulandı.

Adıyaman Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren üniversite kreşinde bir ilke imza atılarak okul öncesi dönemdeki çocuklara temel motorik özellikler testi uygulandı.


Adıyaman Üniversitesi Kreşinde, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Murathan, Öğr. Gör. Hande İnan, Arş. Gör. Mehmet Kartal ve Arş. Gör. Esra Bayrak Ayaş nezaretinde gerçekleştirilen testlerde temel kuvvet ölçümü, esneklik, koordinasyon, sürat ve vücut analiz cihazı ile antropometrik ölçümler gerçekleştirilirken, ayrıca sınıf ortamında sağlıklı yaşam ve beslenme eğitimi verildi. Otur-eriş testi, boy ve kilo ölçümleri, sport test, durarak uzun atlama ve dikey sıçrama gibi etkinliklerin de yapıldığı testlerde kreş öğrencilerimizin oldukça sağlıklı oldukları gözlemlendi. ADYÜ Kreş olarak Adıyaman’da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, batı illeri dâhil olmak üzere Türkiye’nin birçok kreşinde böyle bir testin uygulanmadığını dile getirerek “Burada her şey evlatlarımız için. Bizlere teslim edilen minik yavrularımızın gelişimine katkı sunarak hayata hazırlamaya çalışıyoruz. Burada uzman eğitmenlerimiz nezaretinde çok faydalı bir çalışma olduğuna inandığım bir etkinlik gerçekleştirildi. Çocuklarımızın boy kilo ve yağ ölçümlerinin yanı sıra esneklik, koordinasyon, sürat ve vücut analizleri yapıldı. Buradan çıkartılacak sonuç neticesinde çocuklarımızın hem sağlık analizi yapılmış oluyor hem de spora olan yetenekleri ve vücut olarak uygunlukları gün yüzüne çıkmış oluyor” dedi.


Sağlıklı bir nesil yetiştirme gayretinde olduklarının altını çizen BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Murathan, "Sağlıklı, sporu seven ve yetenekli bir gençlik oluşturmak için uğraşıyoruz. Bugün burada faydalı bir etkinliğe imza attığımızı düşünüyorum. Çalışma arkadaşlarımız ve öğrenci kardeşlerimizle birlikte kreşimizde çocuklarımızın vücut analizlerini yaptık. Evlatlarımız gayet sağlıklılar ve yetenekliler. İnşallah bundan sonraki süreçte de farklı testlerle evlatlarımızı gözetim altında tutmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Adıyaman Üniversitesi Kreş Müdürü Mehmet Süzen yapılan etkinliğin çocuklar açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaprak emeği geçenlere teşekkür etti.


Çocukların emin ellerde olduğunun altını çizen Müdür Süzen, "Ailelerimizin gözü arkada kalmasın. Burada yapılması gereken her şeyi fazlasıyla yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Testlerin ardından kreşteki minik öğrencilere spor ve beslenme konulu çizgi film gösterimi yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.